Jamie Gimon: „Poate fi cel mai periculos moment pe care l-a văzut lumea în ultimele decenii”

De Jurnalul Național Actuale Bănci 311 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Astfel, Jamie Dimon, director executiv al celei mai mari bănci din SUA, a emis un avertisment cu privire la impactul războaielor din Ucraina și Israel asupra prețurilor alimentelor, energiei și a comerțului în general.

În acest sens, directorul executiv al JP Morgan Chase le-a spus investitorilor că este îngrijorat de riscurile pentru economie, datorate tensiunilor geo-politice.

În viziunea sa, Jamie Dimon a spus că războaiele din Ucraina și Israel ar putea afecta prețurile energiei și alimentelor și comerțul global.

În urma acestor evenimente, mii de oameni au fost uciși în Israel și Gaza după un atac fără precedent al grupării militante palestiniene Hamas

Jamie Dimon, care conduce cea mai mare bancă din America, a vorbit în timp ce firma și-a dezvăluit ultimele rezultate trimestriale.

De altfel, profitul acesteia este de 13 miliarde de dolari (10,7 miliarde de lire sterline) pe parcursul celor trei luni până în septembrie, în creștere cu 35% față de aceeași perioadă din 2022.

Iar, Dimon a spus că banca a beneficiat de gospodăriile și afacerile americane într-o formă financiară sănătoasă, dar a avertizat că rămâne precaut cu privire la starea economiei globale, având în vedere numeroasele riscuri care apar.

„Avertizarea mea este că ne confruntăm cu atât de multe incertitudini acolo”, a spus el.

El le-a spus investitorilor că ar trebui să fie pregătiți să facă față ratelor mai mari ale dobânzilor, inflației persistente, precum și consecințelor conflictelor violente.

În opinia sa, „Războiul din Ucraina, agravat de atacurile de săptămâna trecută asupra Israelului, ar putea avea un impact de anvergură asupra piețelor energetice și alimentare, comerțului global și relațiilor geopolitice”, a spus el.

El a adăugat: „Acesta poate fi cel mai periculos moment pe care l-a văzut lumea în ultimele decenii”.

Insă, preocupările cu privire la modul în care războaiele vor afecta economia au apărut și în timpul discuțiilor Citigroup cu investitorii cu privire la rezultatele sale.

Astfel, „Există multă incertitudine, care, în cele din urmă, este luată în considerare în modul în care se desfășoară lucrurile”, a spus directorul financiar al băncii, Mark Mason.

Domnul Dimon, care a condus JP Morgan Chase timp de aproape două decenii, este cunoscut pentru că este deschis în chestiuni politice.

El a condamnat atacurile grupării militante Hamas, spunând angajaților la începutul acestei săptămâni că banca este „alături de poporul Israel”.

El a deschis vineri, conferința telefonică cu investitorii cu o altă declarație despre violența în desfășurare, spunând că banca este „profund întristată de recentele atacuri oribile asupra Israelului și de vărsarea de sânge care a rezultat și multe altele”.

„Terorismul și ura nu au loc în lumea noastră civilizată și toate inimile noastre aici, la JP Morgan Chase, se îndreaptă către toți cei care suferă”, a precizat Dimon, potrivit BBC News.

Sursa – www.antena3.ro