„joc” rasist la camera de urgenţe a unui spital din Canada

66

Anchetă cu privire la o serie de acuzaţii privind un „joc” rasist într-un spital unde angajaţii pariau asupra nivelului de alcoolemie al pacienţilor, în special al celor de origine indigenă, au anunţat vineri, Autorităţile din Columbia Britanică (vestul Canadei), informează AFP.

„Potrivit acestor acuzaţii, a fost organizat un joc pentru a ghici nivelul alcoolemiei din sângele pacienţilor admişi la urgenţe, în special din cel al persoanelor indigene şi, poate, de alte origini”, a explicat ministrul Sănătăţii la nivel de provincie, Adrian Dix, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Dacă este adevărat, este intolerabil, inacceptabil şi rasist”, a adăugat el, anunţând deschiderea unei anchete independente cu privire la aceste acuzaţii „foarte grave”.

Potrivit asociaţiei care reprezintă populaţia metisă din Columbia Britanică, jocul a fost numit de către angajaţii spitalului „Preţul corect”, cu referire la o celebră emisiune TV.

Astfel, medicii şi infirmierii încercau să ghicească cât mai exact posibil nivelul alcoolemiei pacienţilor internaţi la urgenţe pe care îi credeau de origine indigenă. Câştigătorul era cel care se apropia cel mai mult de rezultatul exact, fără a-l depăşi.

Dar, Ministrul Dix nu a specificat dacă personalul acuzat că a participat la acest „joc” a fost suspendat sau în ce unitate lucrează.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata