Kathleen Kavalec: România și SUA vor fi ținte pentru Rusia în anul 2024. Occidentalii sunt norocoși că au un NATO puternic

De Jurnalul Național Actuale Politică 153 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

În opinia sa, în anul 2024, marcat de multiple evenimente electorale la nivel global și național, România va fi o țintă pentru Rusia.

Această afirmați aparține ambasadoarei SUA la București, Kathleen Kavalec.

În afirmaţiile sale, într-un interviu pentru Hotnews, aceasta a subliniat că, astăzi, prin intermediul rețelelor sociale, „este foarte ușor să răspândești o minciună sau o poveste care îi înfurie sau îi supără pe oameni și care poate chiar îi determină să iasă în stradă și să protesteze”.

În contextul recentelor avertismente de la vârful SUA, NATO și UE privind pericolul rusesc în creștere, Kavalec a spus că „Rusia a fost și continuă să fie o amenințare”, iar Ucraina „trăiește această amenințare pe propria piele”.

În plus, ambasador SUA la București a spus că Occidentalii sunt norocoși că există un NATO puternic

Astfel, „Este important de remarcat că Rusia a fost și continuă să fie o amenințare și, desigur, Ucraina a descoperit acest lucru pe propria piele. Documentele NATO au identificat întotdeauna Rusia ca fiind cea mai mare amenințare la adresa NATO.

Dar ceea ce este important, cred eu, este să recunoaștem că NATO există pentru apărarea noastră și pentru descurajarea Rusiei. Așa că astăzi, mai mult ca oricând, unitatea NATO, faptul că NATO se dezvoltă, faptul că NATO investește mai mult în propria apărare și în descurajare reprezintă cel mai puternic zid împotriva unui război ca acesta, care se poate extinde.

Cred că noi, în Occident, suntem norocoși să avem o alianță puternică. Pe lângă armatele pe care le avem, echipamentele de apărare pe care le avem, ceea ce ne face puternici este unitatea noastră, iar asta va servi drept cea mai puternică protecție împotriva răspândirii unui astfel de conflict.

Ambasador SUA la București: Orice țară care trece prin alegeri în acest an este o țintă pentru Rusia

(…) Vedem cum Rusia folosește dezinformarea, influența malignă, tacticile de intimidare în multe țări, inclusiv în Statele Unite. Așa că da, cred că România – și orice țară care trece prin alegeri în acest an – este o țintă pentru ruși.

Așa că este foarte important ca într-un an electoral să existe o bună educație a alegătorilor, ca mass-media pe care ne bazăm să împărtășească informații bune, să investigheze poveștile care se pot răspândi, să demonstreze dacă sunt adevărate sau nu. Și este important ca fiecare cetățean, ca fiecare alegător să se gândească în mod critic la informațiile pe care le aude.

Cu rețelele sociale pe care le avem în zilele noastre este foarte ușor să răspândești o minciună sau să răspândești o poveste care îi înfurie sau îi supără pe oameni, poate chiar îi determină să iasă în stradă și să protesteze. Și vedem că acest tip de dezinformare este folosit pentru a încerca să divizeze oamenii, pentru a crea provocări, pentru a răspândi informații care nu sunt absolut deloc adevărate, care îi supără pe oameni.

Așa că, în mod cert, cred că România va fi o țintă. Țara noastră va fi o țintă. Alte țări vor fi o țintă pentru acest tip de dezinformare. Cu toții trebuie să lucrăm împreună – cetățeni, guvernanți, jurnaliști – pentru a încerca să contracarăm acest tip de efort al Rusiei”, a spus Kathleen Kavalec.

Sursa – www.antena3.ro