La ce ajută o lămâie şi apă fierbinte în gospodărie?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 153 citiri
5 min citire
 

În zilele noastre, există o mulțime de trucuri interesante, care ne fac viața mai ușoară. Multe dintre ele sunt simple, foarte utile și dau rezultate într-un timp scurt. Unul dintre ele presupune doar să pui lămâie tăiată felii în oala cu apă care fierbe. Îți poți da seama la ce ajută?

Ce poți face cu o lămâie și apă fiartă

Feliile de lămâie adăugate în oala cu apă fierbinte pot fi de real folos pentru gospodine. Felii de lămâie adăugate în oala cu apă fierbinte pot fi de real folos pentru gospodine. Te-ai întrebat la ce poate ajuta acest truc? Este util și dă rezultate imediat.

Nu mulți au auzit de această soluție ingenioasă, pe care orice gospodină ar trebui să o aplice în gospodărie. Tot ce trebuie să faci este să umpli oala cu apă după ce ai gătit și să o pui la fiert.

Între timp, adaugă acolo și câteva felii de lămâie și lasă apa să dea în clocot. Vei observa că, pe măsură ce trece timpul, arsura și orice rest de mâncare se desprinde de pe oală, toate acestea datorită fructului-minune, care va lăsa vasul ca nou.

În schimb, lămâia poate ajuta la îndepărtarea grăsimii și a murdăriei de pe aragaz sau cuptor. Amestecați suc de lămâie cu bicarbonat de sodiu pentru a forma o pastă și aplicați-o pe suprafețele murdare. Lăsați-o să acționeze timp de câteva minute, apoi frecați și clătiți bine.

În plus, sucul de lămâie poate ajuta la îndepărtarea petelor de pe haine, cum ar fi cele de vin roșu sau petele de grăsime. Presărați suc de lămâie pe pata respectivă, lăsați să acționeze timp de câteva minute, apoi spălați haina în mod obișnuit.

Cele mai tari trucuri cu lămâie

În primul rând, sucul de lămâie diluat cu apă poate ajuta la reducerea iritației pielii, cum ar fi înțepăturile de insecte sau mâncărimea. Aplicați amestecul cu grijă pe zona afectată.

Apoi, sucul de lămâie poate fi folosit pentru a curăța și dezinfecta suprafețele din bucătărie. Amestecați sucul de lămâie cu apă și folosiți-l pentru a șterge blatul de lucru, chiuveta sau alte suprafețe.

Totodată, lămâia poate fi considerată un deodorizant natural. Puneți câteva feliuțe de lămâie într-un bol mic și plasați-le în frigider pentru a absorbi mirosurile neplăcute.

Adăugați câteva picături de ulei de lămâie sau suc proaspăt de lămâie în baie pentru a vă relaxa și a vă revigora. De asemenea, puteți amesteca zahăr sau sare cu suc de lămâie pentru a crea un exfoliant natural pentru piele.

Lămâia poate ajuta la prevenirea oxidării și înnegrirea fructelor și legumelor tăiate. Stropiți-le cu suc de lămâie pentru a le menține proaspete mai mult timp.

Cum cureți eficient oalele murdare

Pentru a elimina petele sau urmele de arsură de pe oale, puteți folosi oțet. Înmuiați o bucată de hârtie de bucătărie în oțet și aplicați-o pe zona murdară. Lăsați-o să acționeze timp de aproximativ 30 de minute.

Mai apoi, folosiți un burete sau o cârpă moale pentru a șterge petele. Oțetul este un dezinfectant natural și poate ajuta chiar și la îndepărtarea mirosurilor neplăcute.

În plus, bicarbonatul de sodă este un alt truc eficient pentru curățarea oalelor. Faceți o pastă din bicarbonat de sodă și apă și aplicați-o pe zonele murdare ale oalei.

Lăsați pasta să acționeze timp de aproximativ 15-20 de minute, apoi frecați-o cu o perie sau un burete. Bicarbonatul de sodiu ajută la îndepărtarea murdăriei și la redarea strălucirii oalelor.

De asemenea, pentru a curăța oala de grăsime sau ulei, puteți folosi sarea. Presărați o cantitate generoasă de sare pe zona murdară și frecați-o cu o cârpă sau un burete umed. Sarea absoarbe grăsimea și o îndepărtează eficient.

Sursa – playtech.ro