La Festivalul Pelicula au fost selectete cinci filme prezentate, în premieră extraordinară, în România

0 20

În cadrul celei de-a cincea ediţii a Festivalului Pelicula, o selecţie de cinci filme, pot fi vizionate, în premieră extraordinară în România şi vor fi prezentate în aer liber la Cinema Elvire Popesco, informează un comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES.

Astfel, în festival, Lungmetrajul de debut al regizoarei columbiene Catalina Arroyave Restrepo, „Los Dias de la Ballena” / „Zilele în care a apărut balena”, va deschide ediţia din acest an a festivalului. În plus, până la începerea filmului, spectatorii vor beneficia de un moment surpriză, precizează organizatorii.

În continuare vor putea fi văzute peliculele „El viaje de Javier Heraud” / „Călătoria lui Javier Heraud”, cel mai recent documentar semnat de regizorul peruvian Javier Corcuera; „Aleli” / „Casa de vacanţă”, al doilea film regizat de Leticia Jorge (Uruguay); „Arana” / „Pânza de păianjen”, propunerea Chile pentru Cel mai bun film străin la Premiile Oscar 2020 şi cel de-al treilea film regizat de Andres Wood care este selectat pentru a-i reprezenta ţara la Oscar.

În finalul festivalului, producţia care închide seria proiecţiilor din curtea Institutului Francez este un film cu şi despre tango – „Piazzola, los anos del tiburon” / „Astor Piazzola, anii rechinului”, regizat de Daniel Rosenfeld, un documentar argentinian despre „cel mai important compozitor de muzică tango din lume”.

Biletele pentru proiecţiile outdoor au fost puse în vânzare pe eventbook.ro: https://eventbook.ro/festival/pelicula.

A 5-a ediţie a Festivalului Película, singurul festival de film şi cultură ibero-americană din România, va avea loc online între 9 şi 16 septembrie.

Festivalul Película desfăşurat anul acesta, este organizat de Freealize şi Asociaţia Culturală ARTICHITANA.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata