La întrebarea, Este bine să mănânci carne, ouă și lactate? nutriționistului Wasim Nazer, răspunde

De Jurnalul Național Actuale Sănătate 236 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Știm ce rol important joacă alimentația în sănătatea organismului uman, însă devine din ce în ce mai dificil să ne dăm seama ce produse ar trebui să consumăm și pe care ar fi bine să le evităm. Nutriționistul Wasim Nazer a oferit câteva sfaturi de aur.

 

Este bine să mănânci carne, ouă și lactate?

În ultima perioadă, tot mai multe persoane au înțeles rolul important pe care îl joacă alimentația în buna funcționare a organimsului uman, însă devine parcă din ce în ce mai greu să ne dăm seama ce produse ar trebui să includem în meniul zilnic și pe care ar fi bine să le evităm, în condițiile în care mesajele specialiștilor se contrazic, de multe ori.

Până la urmă, este sau nu bine să mănânci carne, ouă și lactate? Nutriționistul Wasim Nazer a vorbit despre numeroasele studii ce par să elimine tot mai multe alimente de pe lista celor ce ar trebui consumate de oameni.

În explicaţiile sale, „Dacă zic eu că trebuie să mâncăm carne, vor sări oamenii. Dacă zic că nu trebuie să consumăm, la fel. Nu poți să împaci pe toată lumea.E corect să consumi şi proteine de carne – poţi să mănânci la o masă sau două pe zi carne, dar depinde şi de cantitate. Dacă vorbim de un piept de pui, nişte legume şi nişte salată este o masă perfectă. Dar să consumi doar carne nu este o soluţie.

În general, toate problemele astea au apărut după studii. Auzi studii peste studii. Contează foarte mult cine le-a făcut. Acum 50 de ani, au început studii potrivit cărora toate problemele apar din cauza cărnii. „Ouă nu ai voie decât o dată pe săptămână”. În fiecare zi poţi să mănânci ouă. Oul are proteine perfecte, este un aliment minune. Este un lucru pe care poate nu îl acceptă mulţi oameni, dar ăsta este adevărul”, a spus Wasim Nazer, pentru DCNews.

„Acesta este scopul”

Nutriționistul a punctat că multe dintre aceste studii citate tot mai des sunt, în cele mai multe, particulare.

Studiile au fost făcute, în majoritatea lor, în America. Cine face studiile respective? Sunt multe studii particulare. Nu vorbesc de zahărul care se află în toate produsele, dar vorbesc de grăsimi. Acum, s-a dovedit ştiinţific că toate problemele vin din cauza zahărului.

În plus, „Alţi oameni zic „nu mâncăm iaurt”. Dacă o luăm aşa, nu ar trebui să consumăm nimic. Dacă vorbim de lactate, „aaa, lactatele sunt pentru animale”, „să le consume copilul, nu noi”. Cu asta am eliminat toată zona de lactate. Carne în niciun caz. Legumele, „ah astea sunt date cu toate nebuniile”. Şi ce mâncăm? Peştele, care are beneficii maxime „are mercur”. Şi ce mâncăm? Mâncăm doar aer? Apă? Nici asta nu este bună”, a spus Wasim Nazer, pentru DCNews.

În viziunea specialistului, principalul motivul ar putea fi legat de dorința de a crește consumul de suplimente.

Aşadar, „Acesta este scopul. Ei vor să mergem pe suplimente. Nu, nu este adevărat. Noi trebuie să consumăm de toate.”

Nazer a punctat că omul trebuie să aibă o dietă echilibrată, ce include pește, carne, legume, fructe, chiar și ciocolată, în cantități mici, „cu 85% cacao, nu plină cu zahăr. Trebuie să eliminăm zahărul pur, să îl evităm. Tu nu îţi dai seama cât de mult zahăr mănânci pe zi… (…) Carnea nu îţi face rău, nici grăsimile nu îţi fac rău. Zahărul ăla pe care l-ai consumat îţi face rău, îţi ridică colesterolul, nu mai funcţionează corpul corect”.

Sursa – playtech.ro