Libris.ro a obţinut o creştere a vânzărilor de 32% în ediţia Black Friday 2020

Foto: youtube.ro
0 28

În ediţia de anul acesta a Black Friday, Libris.ro a înregistrat o creştere cu 32% a vânzărilor comparativ cu aceeaşi campanie din 2019, valoarea medie a comenzii s-a majorat cu aproape 20% iar topul autorilor a fost dominat de scriitori de carte pentru copii, potrivit unui comunicat al librăriei online remis marţi AGERPRES.

Cel mai bine vândut autor este un român, Ioana Chicet-Macoveiciuc, cu mai multe titluri pentru copii, dar şi beletristică.

„Oferta de anul acesta a inclus peste un milion de volume, în română şi engleză, cu reduceri de până la 90%. Mai mult de jumătate dintre comenzi au fost plasate de pe dispozitive mobile, iar o treime dintre clienţi au ales plata cu cardul. Valoarea comenzii a crescut cu 19% faţă de anul precedent, iar cele mai multe vânzări s-au înregistrat în Bucureşti, Timiş şi Cluj”, se precizează în comunicat.

În premieră, cea mai mare comandă plasată de Black Friday a fost de 9.537 de lei şi a cuprins 508 cărţi. Comanda a venit din localitatea Valea Mărului, judeţul Galaţi, şi este cea mai mare comandă – ca valoare şi volum – înregistrată până acum în cadrul unei campanii de Black Friday pe Libris.ro.

În contextul literar, cei mai vânduţi autori în cadrul campaniei au fost Ioana Chicet-Macoveiciuc – Prinţesa Urbană, Jill Tomlinson, tot un autor de cărţi pentru copii, respectiv Mo Yan, autor de beletristică şi laureat al premiului Nobel.

Din punctde vedere al organizatorilor, „Vânzările înregistrate în campania de Black Friday au fost în linie cu estimările noastre, cu surprize plăcute în ceea ce priveşte autorii din top. Pentru prima dată de când desfăşurăm campanii de Black Friday, topul autorilor este dominat de scriitori de carte pentru copii. Este un semn bun în ceea ce priveşte interesul celor mici pentru lectură”, a declarat Laura Ţeposu, CEO şi co-fondator Libris.ro.

Astfel, în Top 5 Beletristică au intrat volumele „Femeia cu buchetul de flori şi alte povestiri” – Mo Yan, „Copiii de pe Volga” – Guzel Iahina, „Departe de trunchi” – Andrew Solomon, „Acolo unde cântă racii” – Delia Owens şi „Baladele usturoiului din Paradis” – Mo Yan.

Iar Top 5 Cărţi Pentru Copii include „Bufnita care se temea de întuneric” – Jill Tomlinson, „Ema spune noapte bună” – Ioana Chicet-Macoveiciuc, „Petrecerea de Crăciun a lui Pettson” – Sven Nordqvis, „Pinguinul care voia să afle mai multe” – Jill Tomlinson şi „Magia Crăciunului. 24 de poveşti în aşteptarea lui Moş Crăciun” – Tony Wolff.

În prezent Libris.ro este o afacere 100% românească şi este cea mai mare librărie online din România. Fondată în anul 2009 are peste 320.000 de titluri de carte care stau la dispoziţia cititorilor pe Libris.ro, alături de jocuri pentru copii, board games, muzică, filme şi cadouri.

Din decembrie 2014, Libris.ro s-a alăturat Organizaţiei „Salvaţi Copiii” în proiectul de reducere a mortalităţii infantile în România.  Iar din martie 2018, Libris.ro a demarat campania #RespectYourself – Oferă-ţi timp pentru lectură, proiect prin care îşi propune să prezinte lectura din perspectiva unei activităţi care înseamnă respect faţă de sine, preocupare pentru autocunoaştere şi dezvoltare.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x