Licitația pentru achiziția de 80 de trenuri

128

Autoritatea pentru Reforma Feroviară a publicat miercuri un anunț de licitație pentru achiziția a 40 de trenuri pentru transportul de pasageri și poate suplimenta cererea cu încă 40 de rame electrice, valoarea contractului ajungând la 4,5 miliarde de lei.
Autoritatea pentru Reforma Feroviară vrea să achiziționeze 40 de rame electrice pentru transportul de pasageri, pe rute suburbane și regionale, la care se adaugă servicii de mentenanță, de instruire a personalului în ceea ce privește exploatarea, operarea trenurilor și a aplicațiilor software și transportul, asigurarea, punerea în funcțiune, asistența tehnică în perioada de garanație.

În contractul de achiziții vor fi prevăzute două clauze de revizuire, pentru posibila achiziție a încă 40 de rame electrice:
• posibilitatea suplimentării cantității cu încă 40 rame electrice; la care se vor asigura serviciile de mentenanță și reparații, conform cerințelor din caietul de sarcini, pe o durată de 15 ani.
• posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanță cu încă 15 ani (mentenanță 15 ani + 15 ani), conform cerințelor din caietul de sarcini. Iar perioada de mentenantă după suplimentare va fi de 30 de ani pentru toate cele 80 de unități de rame electrice. Dar suplimentarea cantităților achiziționate (40 rame RE-R cu 15 ani mentenanță), prin dublare, va putea fi făcută fără organizarea unei proceduri competitive, prin încheierea unui act adițional.

Finanțarea proiectului este asigurată din Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), iar cofinanțarea este asigurată de la bugetul de stat. Iar valoarea contractului este estimată între 1,7 miliarde de lei și 4,5 miliarde de lei.
Condițiile de participare, cerința minimă este că media cifrei de afaceri pe ultimii 3 ani să fie de minim 1,7 miliarde de lei. Operatorul trebuie să facă dovadă că în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii 3 ani, a furnizat minim 40 de produse similare și a asigurat servicii de mentenanță ale ramelor electrice în valoare de minim 114,2 milioane de lei, fără TVA, echivalentul a 24 de milioane de euro fără TVA. Prin produs similar, autoritatea contractantă înțelege: ramă electrică destinată transportului feroviar de călători cu o capacitate de minim 200 de locuri pe scaune fixe și minim 200 de locuri în picioare.

ARF are calitatea de beneficiar direct în cadrul POIM, în condițiile prevăzute în Ghidul solicitantului, pentru fondurile alocate sectorului de transport feroviar. Iar durata contractului peste 18 ani.
Oferte pot fi depuse până pe 3 iunie 2019, la ora 15.00. Evaluările tehnice și financiare vor fi făcute până pe 5 august, ora 18.00.

sursa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata