Locul unic în România ape în nuanțe ireale

Țara noastră oferă foarte multe frumuseți naturale, atrăgând mii de turiști în fiecare an. Cu toate acestea, există anumite locuri aparte, cum ar fi și acest lac unic din România.

Așadar, acest loc de poveste poate fi regăsit în județul Caraș-Severin, iar culorile apei sale sunt de o frumusețe aparte. Aflat în mijlocul pădurii, este unul dintre cele mai căutate obiective turistice ale zonei, mii de turiști ajungând aici în fiecare an.

De asemenea, parcul se află la granița dintre Munții Aninei și Munții Locvei, undeva pe valea râului Beiu. Aici, oricine ajunge poate vedea lacul Ochiul Beiului care deține o apă turcoaz de o frumusețe iesită din comun. De multe ori, cei care vad fotografii cu acest lac cred  că pozele sunt trucate, numai că, în realitate, lacul este și mai frumos.

Dacă ajungi acolo și ești tentat să faci o baie în apa lacului, află că acest lucru e interzis. Lacul este protejat de lege, și este declarat monument al naturii, iar scăldatul este strict interzis. Conform Romsilva, cei care se aventurează să facă acest lucru,  vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei.

Lacul unic din România care nu îngheață niciodată

Lacul Ochiul Beiului are o adâncime de 3,6 metri, și este alimentat în permanență de un izvor carstic. Acesta este motivul pentru care apa lacului nu îngheață niciodată, indiferent de cât de scăzută este temperatura. În plus, temperatura apei lacului se menține pe tot parcursul anului cuprinsă între 4 și 8 grade Celsius.

unic românia
Povestea spune că, lacul s-ar fi format din lacrimile unui indragostit.

Acesta reprezintă cel mai mare lac carstic din țara noastră, având o suprafață de 284 de metri pătrați. Este imposibil ca un asemenea loc să nu aibă în spate și câteva legende. Fiind situat la o altitudine de 300 de metri și o formă ovală, lacul poate fi asemănat cu un ochi, astfel că și legenda are legătura cu forma sa.

În timpul Imperiului Otoman, provinciile erau conduse de către bei. Fiului unuia dintre acești s-a îndrăgostit de fiica unui cioban pe care a răpit-o și închis-o în Turnul Mare din Cheile Nerei. Conform legendei, fata a reușit să evadeze în timpul nopții, iar beiul a poruncit uciderea acesteia. Fiul său a plâns neîncetat din această cauză, în mijlocul pădurii, astfel că a luat naștere acest lac,conform impact.ro.

Sursa: playtech.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata