MacKenzie Scott a donat aproape 1,7 miliarde de dolari în scopuri caritabile

Devenită miliardară în urma divorţului, MacKenzie Scott, a donat aproape 1,7 miliarde de dolari în scopuri caritabile, relatează AFP şi dpa.

Fosta soţie a antreprenorului Jeff Bezos, fondatorul grupului Amazon, a mai anunţat, de asemenea, că şi-a schimbat numele de familie în Scott după divorţul de Jeff Bezos, care a fost finalizat în iulie anul trecut.

Averea acesteia este estimată la câteva miliarde de dolari, în urma divorţului,  astfel, MacKenzie Scott a anunţat că păstrează 25% din acţiunile pe care cuplul le deţinea în grupul Amazon.

„În mintea mea nu există niciun dubiu că averea personală a oricui este un produs al unui efort colectiv şi al structurilor sociale care reprezintă oportunităţi pentru unii oameni şi obstacole pentru numeroşi alţii”, a scris MacKenzie Scott într-o postare pe blogul său.

Aceasta s-a angajat, după divorţ, să doneze jumătate din averea sa ca parte a iniţiativei filantropice Giving Pledge, spunând:  „Viaţa nu va înceta niciodată să găsească noi modalităţi de a expune inegalităţile sistemelor noastre”, Iar iniţiativa filantropică este  lansată de Warren Buffett şi Bill Gates.

În decursul timpului, MacKenzie Scott a afirmat că a făcut donaţii către peste 100 de organizaţii. „Am adus o contribuţie fiecăreia dintre ele şi le-am invitat să cheltuiască banii în modul în care ele cred că este mai bine pentru a-şi susţine cauza”, a scris aceasta pe blogul său.

Aşadat,  MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Jeff Bezos, a listat 116 organizaţii, cărora le-a donat diverse sume de bani şi care acţionează pentru a susţine cauze precum:

-egalitatea rasială,

-drepturile minorităţilor sexuale,

-egalitatea de gen,

-sănătatea publică şi

-schimbările climatice.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata