Mai multe state din sud-estul Australiei, acoperite de un stat de zăpadă

De Jurnalul Național Externe 115 citiri
1 min citire

Inrolare trafic.ro
În sud-estul Australiei, datorită vânturilor care au bătut din zona Oceanului Antarctic s-au produs ninsori la altitudini joase în mai multe state. Astfel, numeroase persoane bucurându-se de evenimentul rar în pofida vânturilor puternice şi a zăpezii abundente care au condus la închiderea unor drumuri, relatează Reuters.

Mai multe imagini cu oraşe înzăpezite şi peisaje din statele New South Wales (NSW), Victoria, capitala Canberra şi statul insular Tasmania au inundat reţelele sociale, în timp ce localnicii s-au grăbit să surprindă căderile de zăpadă.

„Am văzut zăpadă la #Canberra astăzi, şi chiar am auzit că fulgi au aterizat pe clădirea Parlamentului”, în capitala Australiei, a anunţat Agenţia de Meteorologie într-o postare pe Twitter.

În zona respectivă, un strat de zăpadă, de peste un metru s-a depus în mai multe regiuni alpine, iar vremea rece se va menţine probabil timp de câteva zile, a precizat agenţia.

„Este minunat”, a declarat Raj Kumar pentru reţeaua de televiziune Seven Network. Kumar a călătorit din Sydney împreună cu familia pentru a vedea zăpada în oraşul Oberon din New South Wales, o zonă grav afectată de incendiile de vegetaţie de anul trecut.