Marcel Ciolacu: cade primul cap de lider politic după tragedia de la Crevedia

De Jurnalul Național Actuale Politică 161 citiri
4 min citire
 

Cel mai recent anunț în miezul nopții al premierului României, Marcel Ciolacu, privind excluderea categorică a primarului PSD din Crevedia, Florin Petre, a adus la lumină nu doar o decizie disciplinară, ci și o luptă puternică care are loc în spatele cortinei PSD. Ce l-a scos din sărite pe liderul partidului, de fapt?

Marcel Ciolacu, solicitare fermă la miezul nopții

Cu toate că declarațiile inițiale au fost axate pe acțiunile și atitudinea de nepăsare a primarului din Crevedia, se pare că, în spatele acestei decizii se ascunde o competiție intensă între taberele influente din interiorul PSD. Anunțul surprinzător al excluderii lui Florin Petre, venit în toiul nopții de marți, a declanșat speculații și dezbateri pe scena politică.

Deși motivul principal al excluderii din PSD a fost legat de declarațiile primarului cu privire la situația din Crevedia și atitudinea sa față de tragedie și suferința oamenilor, informații provenite din surse ”Adevărul” dezvăluie un alt motiv al acestui conflict.

Se pare că ceea ce l-a enervat pe Marcel Ciolacu foarte mult a fost intervenția primarului la o televiziune. Confruntat cu întrebarea despre declarațiile președintelui Klaus Iohannis, primarul Florin Petre a oferit un răspuns surprinzător și nu tocmai în ton cu poziția oficială a partidului: „Poate să zică orice. Dar situația stă în felul cum am prezentat-o eu. E părerea dânsului”, a declarat Florin Petre.

Astfel, anunțul spontan al liderului PSD, Marcel Ciolacu a stârnit speculații legate de relațiile ascunse dintre Florin Petre și anumite influențe interne care nu corespund poziției oficiale a liderilor de partid.

În mesajul său, „Voi propune excluderea primarului din Crevedia în următorul Consiliu Politic Național, de la sfârșitul săptămânii. Un primar care „n-a știut” și căruia nu-i pasă de tragedia prin care trece comunitatea care l-a ales nu are ce căuta în PSD!”, a fost mesajul publicat pe pagina de Facebook, de către Marcel Ciolacu.

Mesajul transmis de primarul din Crevedia după exploziile de la stația GPL

Primarul din Crevedia nu a recunoscut despre faptul că știa de funcționalitatea stației, în ciuda autorizației retrase. Mai mult, Florin Petre a susținut că, la Primărie nu există plângeri oficiale din cauza mirosului de gaze, insistând asupra acțiunilor pe care ar fi trebuit să le facă cetățenii, dacă au observat că ceva nu este în regulă.

Aşadar, „Știam că a fost închisă. Nu pot să zic mai mult… Așa cum a spus și domnul președinte, nu este în competența primăriei să facă acest lucru și din moment ce nu am primit nicio sesizare, că s-a vehiculat la presă, că a venit, a zis…

Nu avem nimic scris la primărie, cei care sunt afectați puteți să-i întrebați dacă… puteți să-i întrebați dacă vreunul dintre ei a făcut vreo sesizare, mi-au adus la cunoștință.

Dacă nu s-au făcut la primărie, nu s-a știut. Dacă s-a făcut la Poliție, trebuie verificat la Poliție, sunt organe competente care… Știam că s-a oprit” a declarat, marți, Florin Petre, primarul din Crevedia.

La insistențele jurnaliștilor, primarul a numit clar și un vinovat, respectiv, patronul firmei, care a permis funcționarea stației GPL, chiar dacă nu avea autorizație.

”Cine e responsabil? „Patronul firmei. Ce treabă aveam, dacă noi am fost înștiințați că s-a oprit acea activitate și am văzut că ușa este închisă și nu mai circulă nimeni”, a adăugat primarul.

Sursa – playtech.ro