Marius Budăi sprijină companiile să angajeze tineri.

De Jurnalul Național Afaceri Bani Locuri de muncă 131 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Ministrul Muncii a explicat de curând că „cea mai bună protecție socială” este „existența unui loc de muncă”. În această situație, Marius Budăi a  precizat că va încheia convenții cu mediul privat pentru a angaja tineri, iar statul va acorda o subvenție de 2.250 de lei/lunar pentru fiecare angajat.

Mai exact, Marius Budăi a explicat că Ministerul Muncii sprijină companiile să angajeze tineri. Astfel, angajatorii vor primi o subvenție de 2.250 de lei lunar pentru fiecare angajat în parte.

„Cea mai bună protecție socială este existența unui loc de muncă. Am solicitat coaliției și Ministerului de Finanțe, la rectificare, o sumă suplimentare la bugetul la rectificare. Am primit o sumă mare și justific și voi face cu această sumă. Prin cadrul Ministerului Muncii avem acele măsuri de încurajare a ocupării. Spuneam că cea mai bună protecție socială este existența unui loc de muncă”, a precizat Marius Budăi.

Există convenții încheiate între autorități și mediul privat

În plus, acesta a spus că există convenții încheiate între autorități și mediul privat pentru a sprijini mediul privat să-și apere locurile de muncă.

„Noi avem convenții, acele convenții pe care le încheiem cu mediul privat pentru a sprijini mediul privat să-și apere locurile de muncă. Cum? Ajutându-i să-și formeze ucenicii la locul de muncă. Măsura ucenicia, sprijinind tinerii, sprijinind mediul de afaceri să angajeze tineri – primește o subvenție.

Va fi imposibilitatea ca după primele proceduri legale de după rectificare, să încheiem prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, prin agențiile județene, prin grija colegilor mei de acolo, să încheiem noi convenții de muncă, adică să creăm noi locuri de muncă, să angajăm noi tineri, să formăm noi ucenici, să angajăm persoane din categoria greu angajabili”, a mai spus ministrul.

ANOFM informează că sunt peste 40.000 de locuri de muncă disponibile în România

Pe de altă parte, amintim că Agenția Națională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a transmis anterior că la nivel național sunt disponibile peste 40.000 de locuri de muncă, iar cele mai multe dintre acestea sunt pentru muncitori necalificați, însă și pentru lucrători comerciali.

Mai precis, potrivit informațiilor centralizate de ANOFM, este vorba despre un număr total de 40.646 de locuri de muncă. Dintre acestea, 2417 sunt pentru cei care au studii superioare. Agențiile caută inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/expert/inspector/referent/ economist în economie generală; referent; profesor învăţământ gimnazial etc.).

Mai mult, alte 8.157 de locuri de muncă libere sunt pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; manipulant mărfuri; agent de vânzări; montator subansamble; vânzător la domiciliul clientului pe bază de comandă etc), în timp ce alte 9.865 de locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuş mecanic; confecţioner-asamblor articole din textile; sudor; electrician de întreţinere şi reparaţii; conducător auto transport rutier de mărfuri etc.),