Mașina de făcut gheață – indispensabilă în sezonul cald

488

Odată cu sezonul cald, nevoile clienților din HoReCa se schimbă. Aceștia doresc să petreacă mai mult timp la terasă, relaxându-se în zilele călduroase de vară. De cele mai multe ori optează pentru băuturi reci, fie cocktailuri alcoolice sau non-alcoolice, cât și specialități pe bază de cafea, cu gheață.

În zilele toride de vară, când este flux continuu de clienți, câteva pungi de gheață nu vor face față. Tocmai de aceea, în orice bar sau restaurant, este impetuos necesar să existe cel puțin o mașină de făcut gheață. Cu o astfel de mașină, proprietarii de localuri pot face față cu brio solicitărilor clienților din sezonul cald, având parte de o răcire ca la carte.

Care sunt beneficiile pe care le aduce o mașină de cuburi de gheață?

Pe lângă utilitatea pe care o are, mașina vine și cu o serie de beneficii pentru angajații din baruri, cafenele și restaurante. Prezentăm mai jos trei dintre cele mai importante astfel de beneficii:

Comparativ cu pungile sau tăvile pentru cuburi de gheață, gheața obținută folosind o masina gheata poate fi introdusă direct în băutură, nefiind nevoie să se desprindă din cofrajul tăviței, o acțiune anevoioasă care de multe ori sfârșea prin pierdea cuburilor de gheață prin aer sau pe jos.

Mașina este un utilaj care se folosește pe termen lung, comparativ cu pungile de gheață care sunt de unică folosință. De altfel, se evită în acest fel și rupturile de stoc, atât în cazul în care  gheața din pungi nu este formată, cât și în cazul în care stocul de pungi se termină în plină zi de lucru.

Tăvițele pentru gheață necesită mereu reumplere, iar pentru a deservi unei clientele mari, este nevoie de un număr foarte mare de astfel de tăvi, cât și de mult spațiu de depozitare în congelator. Pentru a se forma cuburi de gheață, tăvițele trebuie să fie așezate pe o suprafață plană, iar pentru asta nu trebuie să mai fie depozitate alte alimente în congelator.

Mai este și cazul în care congelatoarele vin la pachet cu sisteme pentru gheață, însă cantitatea care poate fi obținută este de asemenea nesemnificativă, ținând cont de fluxul de clienți din sezonul estival.

Top caracteristici ale unei mașini pentru cuburi de gheață

Atunci când alegi să achiziționezi o mașină de cuburi de gheață, este recomandat să acorzi o mare importanță caracteristicilor acesteia. Deși, comparativ cu alte electrocasnice, mașina pentru gheață nu este un produs foarte complicat. Practic, aceasta este un mini-congelator, care are și câteva caracteristici mai speciale.

Iată însă care sunt acestea și de ce trebuie să ții cont când faci o astfel de achiziție:

  • Capacitatea de congelare: aici este nevoie a se analiza două aspecte: cantitatea maximă de cuburi care poate fi realizată în 24 de ore și capacitatea cuvei de gheață. Ne interesează care este cantitatea de gheață care poate fi produsă în decursul unei ture.
  • Rezervorul de apă: cu cât capacitatea rezervorului de apă este mai mare, cu atât mai multe cuburi de gheață pot fi formate. De asemenea, un aspect util în cazul rezervorului este posibilitatea de detașare, pentru a putea fi umplut și ușurință, fără a muta mașinăria.
  • Compartimentul pentru cuburi: alege un compartiment încăpător, detașabil și izolat termic.
  • Forma, dimensiunea și aspectul cuburilor: deși numele generic ne duce cu gândul la un cub, gheața poate căpăta diferite forme, de la romburi, până la forme de fructe sau animale. De asemenea gheața poate fi opacă sau transparentă.
  • Funcții de avertizare și timer: recomandat este să ai funcții la mașina de gheață care să te anunți atunci când lipsește apă sau tăvița d este plină. De asemenea, poți opta pentru aparate care pornesc automat procesul de înghețare sau care se opresc atunci când recipientul pentru gheață este plin.

Atunci când alegi să achiziționezi o mașină de făcut gheață este important să îți cunoști bine nevoile afacerii. Dacă ai un flux mare de clienți sau un consum mare vara, ai nevoie de o mașină gheață cu o capacitate mare de congelare și un rezervor cât mai încăpător.

Poți alege dintr-o gamă variată de modele, în funcție de necesitățile tale și de cerințele clienților.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata