Moduri în care poți face bani pe timp de criză

0 9

Indiferent de stadiul profesional în care te găsești acum, este o idee bună să începi să te gândești la viitor. Merită să ai mai multe opțiuni, mai ales în perioade de criză. Fie că vorbim de o totală reconversie profesională sau doar un job suplimentar în vederea creșterii veniturilor, aruncă o privire pe sugestiile de mai jos ca să ai un plan de rezervă în 2020. 

Freelancing – liber profesionist

Una dintre cele mai ușoare modalități de a face bani, chiar din confortul propriei case, este să fii freelancer. Atâta timp cât ești talentat și ai ceva de calitate de oferit unui potențial angajator, traiul tău este asigurat. Există nenumărate platforme pe care poți căuta proiecte și oferi expertiza ta contra cost.

În funcție de timpul pe care îl ai la dispoziție, te poți implica într-un singur proiect sau mai multe, totul după un program pe care ți-l stabilești singur. Fă suficientă cercetare ca să te asiguri că setul tău de abilități este la mare căutare și că ai resursele necesare. Fă-te cunoscut pe LinkedIn, creează-ți un site și cărți de vizită pentru a asigura un flux constant de clienți.

Te poți ocupa, de pildă, cu creare de conținut, design, programare, cercetare și așa mai departe. De exemplu, poți scrie profesionist pentru diverse companii sau poți lucra cu o persoană fizică pentru a o ajuta să-și scrie autobiografia. Acest sector va fi în continuare foarte prosper deoarece este mereu nevoie de conținut de calitate. 

Industria de servicii

Dacă totuși soluțiile de mai sus nu ți se pare atrăgătoare, te poți orienta oricând spre una dintre industriile care nu vor dispărea niciodată, și anume cea a serviciilor. Oamenii vor avea întotdeauna nevoie de ajutor cu diverse lucruri din viața lor și aici poți interveni tu.

Poți fi asistent personal sau îngrijitor pentru cei vârstnici sau cu dizabilități, dădacă sau poți pur și simplu ajuta oameni mult mai ocupați decât tine cu diverse servicii, cum ar fi îngrijirea gazonului, activități de tâmplărie sau chiar spălarea rufelor. 

Poți livra mâncare prin intermediul uneia dintre platformele deja existente sau, dacă ești pasionată și talentată, poți găti într-un restaurant sau îți poți deschide propria afacere în domeniul gastronomiei. Dacă observi că meseria de livrator îți face plăcere, te poți implica și în transportul de persoane, mai ales că a fost relativ recent reglementat. 

O altă industrie care nu pare să fie afectată de criză este cea a modelelor pentru adulți, dovadă fiind numărul în continuă creștere de angajări la videochat. Merită investigată această opțiune, mai ales odată ce vei fi aflat cât se câștigă din videochat

Diverse

Nu în ultimul rând, există o sumedenie de activități mai mult sau mai puțin convenționale care îți pot aduce profit:  

  • Îți poți închiria spațiul de locuit, fie pentru filmări sau ședințe foto, ori biroul personal pentru freelanceri sau direct unei companii care caută un spațiu pentru angajați. De asemenea îți poți închiria domiciliul și turiștilor. 
  • Dacă ești expert într-un anumit domeniu, îți poți face un website și livra niște cursuri online, sau pur și simplu poți oferi meditații pe diferite subiecte. 
  • Poți scrie recenzii pentru diferite produse sau poți fi plătit să urmărești anumite programe sau să joci anumite jocuri și apoi să participi la sondaje de opinie. 
  • Produsele handmade sunt la mare căutare și, dacă ai înclinații practice, poți crea suveniruri sau chiar articole de îngrijire personală, precum săpunuri și uleiuri. 

Multe dintre activitățile menționate mai sus pot fi întreprinse și în tandem pentru sporirea veniturilor. 

La finalul zilei este bine să rămânem optimiști pentru că soluții se vor găsi întotdeauna. Trebuie doar să ne evaluăm realist abilitățile și să alegem cea mai avantajoasă opțiune. 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata