Momente ireale la noul aeroport din Brașov, din cauza programului

De Jurnalul Național Actuale Călătorii 174 citiri
4 min citire
 

Momente ireale la noul aeroport din Brașov! Pe 15 iunie, în prezența fostului premier Nicolae Ciucă și a altor oficialități, se inaugura al 17-lea aeroport din România, de altfel primul construit în ultimii 50 de ani. Inaugurarea avea să se facă cu un zbor Tarom de la București, care îi aducea pe Aeroportul Brașov-Ghimbav pe Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, etc. Dar, partea inedită este că aeroportul, conform celor declarate de directorul RomAvia, are program doar până la ora 19:00, iar călătorii s-au declarat extrem de nemulțumiți de această situație.

Aeroportul Brașov-Ghimbav a costat 140 de milioane de euro

De la atestarea primului aeroport românesc, Bucuresti Băneasa ”Aurel Vlaicu”, construit în 1910, și până la modernizarea Aeroportului Internațional Henri Coandă, după Cel De-al Doilea Război Mondial, în 1965, treceau 55 de ani, cele două fiind cele mai importante două aeroporturi românești.

 

Ulterior, în perioada comunistă aveau să mai construiască și alte aeroporturi naționale și internaționale în marile orașe, iar cel de la Brașov-Ghimbav, cu un cost total de aproximativ 140 de milioane de euro, este al 17-lea aeroport internațional. De altfel, acesta, așa cum scriam aici, este primul aroport construit după Decembrie 1989.

Momente ireale la noul aeroport din Brașov

După lansarea oficială din 15 iunie, conform RomAvia, de pe Aeroportul din Brașov erau deja planificate zboruri internaționale spre destianții, precum Antalya, Grecia, etc. Nuami că, și aici intervine ineditul, majoritatea zborurilor sunt efectuate pe timp de zi, iar programul efectiv de lucru al angajaților de aici este doar până la ora 19:00.

În aceste condiții, sâmbătă, 17 iunie, au apărut momente ireale la noul aeroport din Brașov, și anume mai mulți turiști care și-au cumpărat bilete de avion spre Antalya, s-au văzut nevoiți de a-și schimba modul de transport, după ce au constatat că niciun avion nu mai zbura spre destinație după ora amintită anterior.

Singura modalitate de a ajunge la destinație a fost autocarul, până la Sibiu, de unde s-au îmbarcat într-o altă cursă spre Turcia. Unul din motive a fost și întârzierea cursei programate de pe Aeroportul Brașov-Ghimbav, care s-a prelungit până după ora 19:00.

‘La Lidl este program mai lung decât la halta din Brașov’

Deși o situație indită, și justificată de RomAvia prin lipsa de personal, turiștii au criticat dur stiuația dată, unii dintre ei făcând și glume pe seama acestui aspect, scriind pe rețelele de socializare că ‘La Lidl este program mai lung decât la halta din Brașov’. Cât despre situația propriu-zisă, Boardingpass scria pe rețelele de socializare și care a fost motivul real al întârzierii și al schimbării cursei de la Brașov-Ghimbav cu cea de la Sibiu:

Astfel, ”Al doilea zbor charter de sâmbătă care urma să fie operat din Brașov spre Antalya (Turcia) va fi într-un final operat de pe aeroportul din Sibiu. Avionul companiei aeriene HiSky ar fi urmat să aterizeze înainte de 19:00, însă procesul de pregătire a zborului pentru returul la Antalya s-ar fi întins până după 19:00.

Din cauza faptului că aeroportul și serviciul de control trafic aerian de la Brașov sunt operaționale doar între 07:00 și 19:00, ar fi fost imposibilă decolarea zborului de la Brașov în această seară. Pasagerii sunt acum transportați cu autocare spre aeroportul din Sibiu.”, scriau sâmbătă cei de la Boardingpass  pe Facebook.

Deși această situație se va menține pentru o bună perioadă de timp, reprezentanții RomAvia declarau la inaugurare că, în funcție de cererile de zbor, se va modifica programul de lucru și se vor mai face angajări.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,