Motivarea pentru alegerea unui stil de viata sanatos

Cu totii stim care este importanta unui stil de viata sanatos, chiar daca mai mult in teorie decat in practica. Un stil de viata sanatos ne ajuta organismul sa fie mai puternic in fata bacteriilor si a infectiilor, ne ajuta chiar si estetic si, nu in ultimul rand, ne da o stare de bine si multumire.

Insa, problema intre a fi constient de beneficiile unui stil de viata sanatos si a il pune in practica este legata de motivarea personala pentru a incepe.

Cum sa te motivezi sa alegi un stil de viata mai sanatos

Niciodata schimbarea stilului de viata nu se va face brusc. Schimbarea brusca si in totalitate te va obosi si te va face sa abandonezi mult mai usor, dupa un timp relativ scurt.

Gandeste-te care sunt obiectivele tale din acest punct de vedere: ori ca te simti mai obosit/a, ori ca simti ca ceva nu este in regula cu corpul tau sau poate pur si simplu iti doresti sa iti schimbi aspectul estetic. Indiferent de ceea ce iti doresti sa realizezi, este important sa iti repeti zilnic acel obiectiv si sa iti setezi alte mici obiective pe termen scurt.

Adoptarea propriu-zisa a unui stil de viata mai sanatos

Poti incepe prin renuntarea la alimentele care ne obosesc organismul cel mai mult si il lasa fara energie, precum sucuri carbogazoase, chipsuri, fast food etc. Apoi, este bine sa introduci treptat cat mai multe legume si fructe in mesele tale. Nu in ultimul rand, stabileste-ti pe cat posibil un orar al acestor mese deoarece mancatul in mod haotic nu este deloc benefic.

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata