Nicolae Ciucă susţine dezvoltarea proiectelor în domeniul energiei nucleare

Nicolae Ciucă a declart, marţi, că susţine dezvoltarea proiectelor în domeniul energiei nucleare. Premierul susține că în baza cooperării cu experţii francezi vor fi dezvoltate noi capabilităţi de producţie şi vor fi consolidate cele existente.

Așadar, Nicolae Ciucă susţinere dezvoltarea proiectelor în domeniul energiei nucleare. Mai mult decât atât,Premierul României a participat, marţi, la Grand Matinal Digital, eveniment organizat de Camera Franceză de Comerţ şi Industrie în România.

„Aţi vorbit despre dezvoltarea proiectelor în sectorul nuclear. Sunt capabilităţi care în momentul de faţă pot să aibă efecte consistente în ceea ce priveşte piaţa energiei, dezvoltând capabilităţi noi care să vină în beneficiul nu doar al nostru, ci al tuturor partenerilor noştri strategici. Sunt proiecte la care lucrăm împreună. Avem nevoie de a împărtăşi experienţa în domenii care nu sunt la îndemâna oricui şi sper ca prin această colaborare, prin această cooperare, oamenii de ştiinţă să-şi pună laolaltă capacitatea şi creativitatea şi într-adevăr, să reuşim să dezvoltăm capabilităţi noi de producţie, să ne consolidăm capacităţile existente şi să reuşim ca împreună să controlăm piaţa energiei, nu să ne controleze ea, aşa cum se întâmplă acum, având efecte cât se poate de serioase pe tot ceea ce înseamnă viaţa noastră de zi cu zi”, a precizat Nicolae Ciucă.

În plus, prim-ministrul a vorbit şi despre situaţia generată de războiul din Ucraina: ” „Conjunctura (…) ne-a arătat tuturor cât de importantă este cooperarea, colaborarea, dialogul, flexibilitatea şi transparenţa în ceea ce înseamnă relaţiile economice şi cred că a mai scos în evidenţă ceva foarte important, de care ne lovim cu toţii şi despre care vorbim cu toţii, şi anume nevoia asigurării coerenţei lanţurilor de aprovizionare care, în momentul de faţă, afectează enorm de mult tot ceea ce înseamnă sectorul de business, nu contează domeniul la care ne referim”.

Altfel, premierul a ţinut să menționeze că România este caracterizată de stabilitate în domeniul politic, aspect care a dat mai multă încredere partenerilor strategici, dar şi investitorilor.

„Stabilitatea şi predictibilitatea politicilor fiscale reprezintă argumente solide pentru orice plan de afaceri, şi am certitudinea că prin măsurile pe care le-am luat, nu întâmplător investiţiile străine au crescut cu 21 % şi, tot la fel, nu întâmplător, prin programul de guvernare ne-am asumat să asigurăm cea mai mare sumă pentru investiţii din bugetul propriu. Ca atare, guvernul pe care îl conduc este pro-business, pro-investiţii, avem oricând uşa deschisă pentru dialog şi aveţi convingerea că nu vom zice nu la nicio oportunitate care va viza dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale”, a mai adăugat Nicolae Ciucă.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata