Nicolae Robu propune un schimb de proprietăţi pentru ca Uniunea Scriitorilor – filiala Timişoara să nu rămână fără sediu

Foto: ro.wikipedia.org
0 7

Marţi, primarul în exerciţiu al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat, că a propus un schimb de proprietăţi pentru ca filiala Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România să nu rămână fără sediu, după ce noul proprietar german a câştigat în instanţă respectivul spaţiu.

De altfel, în acel spaţiu funcţionează şi Revista Orizont.

„Am luat legătura cu avocatul noilor proprietari şi le-am propus un schimb de proprietăţi. Ei să ofere spaţiul acela, iar primăria să ofere un alt spaţiu din clădirea respectivă (de 145 mp), la pachet cu compensări financiare sau de altă natură. Pentru Uniunea Scriitorilor, spaţiul din oferta noastră este prea mic. Ar urma o negociere, cu aprobarea Consiliului Local Timişoara, pe baza evaluării de către experţi. Primăria mai poate oferi spaţii mai mici sau o sumă de bani în urma procesului de negociere. Nici măcar în comunism nu s-a atins nimeni de acel sediu. Nu este normal să se mai facă restituiri în natură la 30 de ani de la Revoluţie”, a afirmat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

În acest caz, noii proprietari ar fi oferit un acord de principiu pentru demararea negocierilor, a afirmat Robu.

Săptămâna trecută, Uniunea Scriitorilor – filiala Timişoara şi Revista Orizont au fost anunţate de primărie că trebuie să părăsească sediul actual, care până acum a aparţinut municipalităţii, ca urmare a unei hotărâri definitive a instanţei.

„Am aflat săptămâna trecută de la scriitorul Mircea Mihăieş că s-a trimis de la primărie o notă către Uniunea Scriitorilor cum că acel spaţiu a fost atribuit către nişte cetăţeni germani şi că spaţiul trebuie eliberat şi predat. Sunt nemulţumit de modul în care a fost făcută acea notă. (…). Procesul acesta a început din 2010, s-a cerut în compensarea unui spaţiu imobiliar care nu putea fi dat. Juriştii nu mi-au dat informaţia. (…). Eu sunt asigurat că în permanenţă s-au oferit doar puncte valorice, niciodată spaţii în compensare. Primăria nu dispune de spaţii care să poată fi date în compensare. Dacă ies la iveală alte informaţii, cei care au făcut-o trebuie să dea socoteală”, a detaliat Nicolae Robu.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata