Noul Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale Plafar

132

Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Naţionale Plafar SA se innoieşte cu membri începând din data de 29 aprilie, pe o perioadă de patru luni, informează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), într-un comunicat de presă, transmis vineri AGERPRES.

De altfel, selecţia a fost realizată din baza de CV-uri primite ca urmare a apelului făcut de către ministerul de resort la adresa asociaţiilor profesionale.

Astfel, noi membrii ai Consiliului de Administraţie Plafar sunt: Marian Bălan – cu experienţă ca membru în boardul de conducere al unor companii româneşti şi internaţionale, în elaborare, implementarea şi monitorizarea execuţiei planurilor de afaceri anuale, pentru bugete de peste 80 mil. Euro. Este membru al TMA, a fost director de vânzări la SECOM şi actualmente director general al European Food Industries Romania; Anamaria Chiriţă – acreditată ACCA, CFA, are expertiză în zona de corporate finance şi banking. A coordonat proiecte de raportare financiară şi sisteme de HR şi a oferit consultanţă în procese de business re-engineering; Dora Ramona Stoian – expert în resurse umane, experienţă de peste 20 ani în companii multinaţionale, a coordonat proiecte de achiziţii şi fuziuni.

Iar lista cu membrii înlocuiţi îi cuprinde pe: Andrei Florea, Adrian Constantin Dincă şi Camelia Luciana Sandu.

„Obiectivele aferente perioadei de mandat sunt cele specifice perioadei incluzând: asigurarea elaborării BVC pentru anul în curs, urmărirea procedurilor de închidere a exerciţiului financiar 2020, respectiv a asigurării procesului de raportare financiară pentru anul 2020 şi a raportărilor financiare semestriale aferente 2021, precum şi promovarea unui proiect de modificare a actului constitutiv. Fiecare administrator va prezenta la finalul mandatului un Raport de activitate privind modul de îndeplinire a responsabilităţilor şi a gradului de îndeplinire a obiectivelor. Raportul va include şi opinia administratorului în legătura cu posibilitatile de dezvoltare ale societăţii pe linii de afaceri, cu indicarea avantajului competitiv pe care societatea îl prezintă, respectiv opinia referitoare la necesitatea implementării unui plan de restructurare/ reorganizare” precizează ministerul de resort.

Din punct de vedere financiar, indemnizaţia brută fixă lunară a membrilor CA, stabilită prin Hotărârea AGOA nr. 3/30.07.2016, este de 3.692 de lei.

În prezent, Societatea Naţională Plafar SA este o companie deţinută de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului în proporţie de 51%, cu obiect de activitate exploatarea ecologică a plantelor medicinale şi aromatice din flora spontană şi cultivată. Compania are 58 angajaţi, iar în anul 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 9,3 milioane lei şi un profit de 279.000 lei.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata