Număr record de cazuri într-un interval de o săptămână în lume

De Jurnalul Național Externe Sănătate 192 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
Statistica Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) arată un număr record de două milioane de cazuri de COVID-19 care au fost înregistrate săptămâna trecută, însă numărul deceselor a scăzut cu 10%, informează AFP.

Astfel, în intervalul 14-20 septembrie, cu excepţia Africii, numărul cazurilor a crescut în toate regiunile din întreaga lume.

Peste 30,6 milioane de cazuri şi 950.000 de decese au fost semnalate către OMS de la apariţia acestei boli la sfârşitul lunii decembrie în China.

”Din 14 până pe 20 septembrie, au existat aproape 2 milioane de noi cazuri de COVID-19, ceea ce reprezintă o creştere cu 6% faţă de săptămâna precedentă şi cel mai mare număr de cazuri semnalate de la începutul epidemiei. În decursul aceleiaşi perioade, numărul morţilor a scăzut cu 10%, fiind semnalate 37.700 de decese”, a detaliat OMS în buletinul său săptămânal publicat în noaptea de luni spre marţi.

În contextul pandemic, numărul de cazuri diagnosticate nu reflectă, cu toate acestea decât o fracţiune din numărul real de contaminări. Anumite ţări nu testează decât cazurile grave, altele utilizează testele cu prioritate pentru localizare, iar numeroase ţări sărace dispun de capacităţi de depistare limitate.

În acest sens, doar în regiunea Europa a OMS a cunoscut cea mai mare creştere a numărului de decese în decursul săptămânii care a trecut (o creştere cu 27% faţă de săptămâna precedentă).

În continuare continentul american, reprezintă mai mult de 38% din numărul total al noilor cazuri semnalate în decursul săptămânii trecute, rămâne cel mai afectat, potrivit statisticii compilate de OMS. Regiunea a înregistrat totodată o scădere a numărului de decese cu 22%.

Pentru regiunea Asiei de Sud-Est, care reprezintă 35% din noile cazuri semnalate în decursul săptămânii trecute, a depăşit pragul de 100.000 de decese de la începutul pandemiei, cu 9.000 noi decese înregistrate pe parcursul săptămânii trecute.

Dar şi regiunile Mediteranei Orientale şi ale Pacificului Occidental au semnalat ambele o creştere uşoară a numărului de cazuri şi de decese semnalate în decursul ultimelor trei săptămâni.

În Africa, epidemia continuă să încetinească, cu o scădere de 12% a cazurilor şi de 16% a deceselor.