O mare companie din Germania investește într-o fabrică din municipiu Braşov

De Jurnalul Național Actuale Companii 238 citiri
4 min citire
S-a aflat care este gigantul din Germania care investește într-un municipiu din România. A început construcția unei noi fabrici de componente electronice. Unitatea este ridicată într-un oraș mare din țara noastră, astfel că se anunță multe locuri de muncă.

Investitorii nemți construiesc o fabrică mare în România, în urma căreia va fi nevoie de forță de muncă.

Primarul localității unde nemții au ales să pună bazele unei fabrici de componente electronice spune că este cea mai mare investiție din ultimii șapte ani.

Constructorul Diehl Controls, producător german de componente electronice, parte a grupului Diehl Group, a început construcţia fabricii de la Braşov. Aceasta va fi cea de-a treia unitate a grupului din Europa, după cele din Germania şi Polonia.

Fabrica de la Brașov urmează să fie gata la jumătatea anului 2024, moment în care va începe şi producţia. Unitatea va ajunge la o investiție de circa 40 de milioane de euro, în două etape, asigurând aproximativ 600 de locuri de muncă. În plus, la acestea se pot adăuga alte 100-150 de locuri de muncă în partea de cercetare și dezvoltare a companiei.

Despre aceasta, Josef Fellner a spus, „Vom începe cu 4 produse, care sunt deja în portofoliul nostru și vom extinde portofoliul nostru cu sisteme produse doar de fabrica din Brașov, atât sisteme electronice pentru de pompe de căldură, cât și sisteme electronice standardizate IATF (International Automotive Task Force) pentru industria auto. Vorbim de sisteme necesare industriei auto pe care le vom produce doar aici, la Brașov. Și, astfel, și prin aceasta puteți vedea importanța Brașovului pentru noi”, a anunțat Josef Fellner, director financiar al DIEHL Controls.

Ce spune primarul Brașovului, despre investiția germană?

În opinia sa, Allen Coliban, primarul din Brașov au spus cât de importantă este investiția germană pentru urbe, fiind în același timp și cea mai mare.

Astfel, „Această investiție este foarte importantă, mai ales că este prima investiție de o asemenea dimensiune, de 40-50 de milioane de euro, în ultimii șapte ani de zile. Este o investiție care se va realiza în zona de nord a Brașovului, o zonă pe care o dezvoltăm și din punct de vedere al infrastructurii, în imediata apropiere se va construi noul pasaj către zona rezidențială a cartierului Tractorul.

Câte locuri de muncă va crea fabrica?

După finalizarea acestui proiect, vor fi 600 de locuri de muncă, dar și 100-150 de locuri de muncă în cercetare-dezvoltare, lucru care adaugă la oferta pieței de muncă și contribuie la dezvoltarea acesteia într-un sector specializat.

„Totodată, este o investiție care încurajează și dezvoltă și învățământul dual. Suntem parteneri împreună cu DIEHL Controls în dezvoltarea învățământului dual și în proiectul de campus pentru care am obținut finanțare din PNRR.”, a declarat primarul Allen Coliban”, a spus Allen Coliban, primarul Braşovului.

Nu în ultimul rând, fabrica va fi construită pe un teren ce se întinde pe o suprafaţă de peste 125.800 de metri pătraţi, localizat pe Bulevardul Griviţei, în zona industrială, având astfel acces facil către centrul oraşului.

Sursa – playtech.ro