O meserie cu un salariu de 10.000 de euro pe lună pentru români

De Jurnalul Național Actuale Locuri de muncă 361 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Dacă ajungi în Constanța, fără să vrei, vei vedea un număr important de mici ambarcațiuni de croazieră, iar majoritatea dintre ele pot fi închiriate pentru plimbări private pe mare. Dar, ca aceste nave să poată naviga, au nevoie de așa-numiții skipperi, sau pe românește, cei care conduc aceste nave. Ceea ce trebuie să știi este că proprietarii unor astfel de nave oferă un salariu de 10.000 de euro pe lună pentru români, iar banii se câștigă ușor.

Mulți tineri aleg meseria de skipperi de nave de croazieră

Te-ai întrebat vreodată cum este viața unui echipaj de navă de croazieră sau dacă merită să lucrezi pe nave? Care sunt bunele și relele care vin odată cu viața pe mare!

Lucrul pe navele de croazieră sună adesea ca un vis și cu siguranță poate fi. Dar pot exista multe momente în cariera unui membru de echipaj pe mare în care au simțit că este un coșmar viu.

Dacă te gândești la o viață pe mare sau ești pur și simplu curios despre viața de echipaj pe navele de croazieră, eşti conştient că  sunt avantaje și dezavantaje ale acestei meserii.

 

În această perioadă, Skipperul pentru bărci cu motor, dar și pentru bărci cu vele, este considerat fenomenul momentului. Skipper-ul este căpitanul vasului, cel căruia i se încredințează responsabilitatea pentru navă și echipaj.

Totul se învârte în jurul experienței, autorității și abilităților sale tehnice, de preferință dobândite pe mai multe modele de ambarcațiuni. La nivelul postului, un căpitan are posibilitatea de a-și canaliza experiența în mai multe domenii, dela efectuarea de transferuri și până la îndeplinirea atribuțiilor de căpitan la bordul navei altcuiva.

Cum să fii un bun skipper

Pentru a fi un bun skipper aveți nevoie de multă pasiune, de experiență practică, dar și de o pregătire riguroasă și calificată.

În cadrul acestei meserii, una este să fii skipper cu prietenii sau cu familia și alta este să fii profesionist. Ceea ce este necesar pentru cei care vor să intre în această profesie este un salt calitativ în abordare.

Astfel, „Meseria de skipper necesită seriozitate, competență și profesionalism. Facilitatea și aproximația, care erau tolerate în trecut, nu mai sunt permise.”, spun specialiștii în domeniu.

 

Meseria aduce un salariu de 10.000 de euro pe lună pentru români

În contextul financiar, această meserie a luat amploare și în România în ultimii ani, mulți tineri optând spre o pregătire profesională în acest domeniu. Nu este de mirare, având în vedere că meseria de skipper oferă un salariu de 10.000 de euro pe lună pentru români.

Mulți dintre tinerii care au optat pentru o astfel de meserie au ajuns să navigheze pe nave de croazieră în Grecia, Franța, Spania sau chiar Italia.

 

În contextul datelor statistice locale, în trei porturi romnești, Mangalia, Eforie și Limanu, la acest moment sunt peste 12.000 de mici nave, yachturi, veliere sau bărci care își așteaptă viitorii skipperi.

Aşadar, aceleași date, furnizate de de Autoritatea Navală Română (ANR), arată că în primele șase luni ale anului în curs, au fost brevetați aproximativ 3.500 de tineri care vor practica această meserie.

Așa că, dacă vrei să vezi lumea de pe vasele de croazieră și să beneficiezi și de un salariu de 10.000 de euro pe lună, poți opta și tu pentru acesată meserie.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,