O nouă fabrică uriașă în România unde s-au investit 14 milioane de euro

De Jurnalul Național Actuale Investiții 188 citiri
4 min citire
 

Cemacon, unul din marii producători de blocuri ceramice din România, anunța în luna mai a anului trecut, un parteneriat important cu o companie de mare calibru din Italia, pe fondul investițiilor anunțate pentru următorii ani. Parteneriatul dintre cele două a fost și este unul de succes. Mergând pe același palier al investițiilor, Cemacon a investit nu mai puțin de 14 milioane de euro într-o nouă fabrică uriașă în România, fiind de fapt și o premieră. Gigantul român anunță, astfel, că angajările vor curge pe bandă rulantă.

Parteneriatul româno-italian, Cemacon și Cosmec

În luna mai a anului trecut, Cosmec, lider italian în domeniul automatizării, a semant o colaborare cu Cemacon, în vederea modernizării fabricii deținute de compania românească pentru a îmbunătăți calitatea gamei sale și pentru a lansa pe piață produse inovatoare. Italienii de la Cosmec au instalat o linie de tăiere compusă dintr-un cutter electronic, o bandă transportoare și două unități de prindere robotizate, modificând în același timp sistemul existent de manipulare a platformei. Utilajele au fost în construcție la fabrica Cosmec din Verona și aveau să fie programate pentru livrare în lunile următoare ale anului trecut.

 

Cemacon anunță o nouă fabrică uriașă în România

În prezent, odată cu modernizarea actualei fabrici și mărirea liniei de producție, Cemacon a trecut la noi investiții, vorbind aici de cel puțin 14 milioane de euro într-o nouă fabrică uriașă în România, de altfel o premieră. Este vorba de locația de la Recea, diin județul Sălaj, conform Profit.ro, parte din această investiție venind din fonduri nerabursabile norvegiene în valoare de 1,9 milioane de euro. Premiera acestei fabrici constă în materialele folosite la producția de cărămidă aparentă, fiind vorba de banalul zaț de cafea.

În afirmaţiile sale, „Discutăm de investiție de peste 14 milioane de euro, din care 1,9 milioane au fost dintr-o finanțare nerambursabilă din fondurile norvegiene. Fabrica aceasta nouă creează 45 de de locuri de muncă noi și în momentul în care o să reușim să funcționăm un an întreg, o să generăm o cifră de afaceri semnificativă”, a declarat Daniel Sologon, director general Cemacon, citat de Agerpres.

 

Tehnologii de ultimă oră la această nouă fabrică uriașă în România

O altă premieră constă în noile linii tehnologice instalate care poate tipări, în format digital, orice forme, imagini sau texturi. Pe de altă parte, directorul companiei mai spune că se vor face noi investiții masive, având în vedere că principalul acționar, Dedeman, va investi masiv în acest capitol:

Aşadar, „Lucrurile nu se vor opri aici. Împreună cu Dedeman, cu acționarul nostru, care este cea mai mare companie antreprenorială de România și care este foarte prezent ca investitor, lucrăm la fabrici noi, în principal în domeniul materialelor de construcții și ca preferință în domeniul ceramic, unde știm să facem lucrurile foarte bine”, a conchis directorul general Cemacon, conform sursei menționate.

 

Sursa – playtech.ro