Ofițer al Autorității Palestiniene ucis de forțele israeliene la Jenin

De Jurnalul Național Actuale Externe 165 citiri
3 min citire
Ashraf Mohammad Ameen Ibrahim, în vârstă de 37 de ani, a murit din cauza rănilor împușcate după un raid al forțelor israeliene în tabăra de refugiați Jenin.

Ramallah, Cisiordania ocupată – Forțele israeliene au ucis un palestinian și au rănit alții în timpul unui raid peste noapte în tabăra de refugiați Jenin din nordul Cisiordaniei ocupate.

Ministerul Palestinian al Sănătății a declarat luni că Ashraf Mohammad Ameen Ibrahim, în vârstă de 37 de ani, a murit din cauza rănilor împușcate în piept și stomac.

Ibrahim a fost ofițer în serviciile de informații ale Autorității Palestiniene, potrivit agenției de presă a autorității, Wafa.

Sute de locuitori au participat la o procesiune funerară organizată pentru el la câteva ore după ce a fost declarat decesul, iar oficialii locali din Jenin au anunțat o grevă generală de o zi.

Raidul armatei israeliene a început luni la ora 1:30 (duminică 22:30 GMT) și a durat până la ora 6:00 (03:00 GMT), în timpul căruia au izbucnit lupte între soldați și luptători palestinieni ai rezistenței armate. Nu este clar dacă sau cum a fost implicat Ibrahim în lupte.

Cel puțin alți opt bărbați palestinieni au fost răniți cu muniție reală și șase au fost arestați în timpul raidului, în timpul căruia lunetisti israelieni au fost staționați pe acoperișuri, a raportat Wafa. Casele celor arestați au fost jefuite, au apărut imagini și videoclipuri din presa locală.

Forțele israeliene efectuează raiduri aproape noaptea asupra palestinienilor din teritoriile ocupate, arestând adesea mai multe persoane.

Ei au condus peste noapte operațiuni militare în Cisiordania ocupată, arestând cel puțin alte nouă persoane în Nablus, Ramallah, Qalqilya și Hebron.

Ibrahim a fost un fost prizonier care a petrecut 11 ani în închisorile israeliene. El a fost arestat în 2006 și eliberat în 2012, înainte de a fi arestat din nou în 2014 și eliberat în 2019, potrivit grupărilor de prizonieri palestinieni.

Israelul și-a intensificat raidurile în Cisiordania începând cu iunie 2021 pentru a reprima rezistența palestiniană la ocupația sa, care a fost centrată în orașele Jenin și Nablus.

În 2022, forțele israeliene au ucis peste 170 de palestinieni, inclusiv cel puțin 30 de copii, în Ierusalimul de Est și Cisiordania ocupate, în ceea ce a fost descris drept cel mai mortal an pentru palestinienii care trăiesc în acele zone din 2006 din 2006.

De la începutul anului 2023, forțele israeliene au ucis deja cel puțin 158 de palestinieni, inclusiv 26 de copii, potrivit Wafa. Numărul morților include, de asemenea, 36 de palestinieni uciși de armata israeliană în timpul unui atac de patru zile asupra Fâșiei Gaza, asediată, între 9 și 13 mai.

Pe 26 ianuarie, trupele israeliene au ucis 11 palestinieni într-un atac asupra taberei de refugiați Jenin.

Sursa – www.aljazeera.com