Organizezi o petrecere acasă? Iată ce nu trebuie să-ți lipsească!

Ești pe cale să organizezi o petrecere acasă? Fie că este ziua ta de naștere, onomastica sau altă ocazie care merită sărbătorită, poți organiza un party memorabil în propria ta locuință.

Dacă ai început organizarea și vrei să te asiguri că nu omiți niciun aspect important, verifică lista de mai jos: conține toate lucrurile esențiale de care ar fi bine să te ocupi până sosesc invitații.

  • Băuturi de bun venit

Orice petrecere reușită începe cu un toast și o băutură delicioasă, care să deschidă apetitul. Întâmpină-ți fiecare invitat cu un pahar de prosecco sau de vin. Cumpără cupe speciale, potrivite ocaziei.

Pregătește mai multe sortimente de băuturi, în cazul în care unii invitați nu consumă vin sau băuturi spumante. Poți avea, ca opțiuni secundare, un cocktail fructat și, neapărat, o băutură nealcoolică pentru cei care doresc această variantă.

  • Aperitive și gustări rapide

Nicio petrecere nu se prelungește prea mult fără gustări. Fie că alegi să prepari chiar tu câteva aperitive simple sau să comanzi câteva pizza, asigură-te că nu omiți acest element esențial.

Poți amenaja o masă de tip bufet suedez, de unde fiecare invitat se poate servi singur cu preparatele sale preferate. Include opțiuni vegetariene sau vegane, precum și aperitive fără gluten, în cazul în care oaspeții au o dietă specială.

Minisandvișurile, coșulețele umplute cu mousse de somon, cremă de brânză sau pate reprezintă idei excelente și ușor de pregătit cu câteva ore înainte de petrecere.

N-ar fi rău să pui pe masă și câteva preparate calde, precum sărățele proaspăt scoase din cuptor, pui Shanghai sau felii de pizza.

  • Scaune suficiente pentru toți invitații

Chiar dacă te gândești că nu veți sta cu toții pe scaun în același timp și, dacă se întâmplă, vei găsi pe loc o soluție, ideal ar fi să te gândești la asta înainte să ajungă invitații.

Dacă nu ai scaune suficiente, poți găsi scaune bar pe Vivre.ro, perfecte pentru insula din bucătărie sau pentru așezat în dreptul pervazului. Acestea ocupă foarte puțin spațiu, adaugă o tentă cool în designul interior și sunt foarte confortabile.

  • Un playlist cu muzică potrivită

Dacă nu ai pus deja la punct playlistul, este timpul să o faci! Selectează piesele preferate de tine și invitații tăi și adaptează muzica în funcție de activități.

Vei dori să incluzi atât melodii energice, dinamice, cât și muzică de fundal, pentru momentele în care discutați sau jucați un board game și trebuie să vă concentrați.

Playlistul muzical influențează atmosfera incredibil de mult, așa că acordă-i toată atenția!

  • Jocuri de societate

Chiar dacă muzica și dansul reprezintă nucleul oricărei petreceri, va exista un moment în care tu și oaspeții veți simți nevoia să vă relaxați și să petreceți timp de calitate împreună. Pentru acele clipe, ar fi excelent să ai la îndemână două-trei jocuri de societate.

Poate fi vorba despre board games, jocuri de cărți, Rummy sau poate chiar poker. Organizați-vă în jurul mesei, discutați regulile și distrați-vă ore întregi!

  • Decorațiuni festive

Pe lângă muzică, atmosfera petrecerii este influențată și de decor în sine. Nu trebuie să faci eforturi mari, ci doar să accentuezi camera cu mici detalii festive.

Poți folosi baloane colorate, baloane în formă de cifre sau litere, confetti, ghirlande sau alte decorațiuni, în funcție de specificul petrecerii. Dacă party-ul are o tematică anume, cu atât mai bine!

În final, nu uita că elementul principal pentru o petrecere reușită este voia bună, așa că relaxează-te și bucură-te de prezența invitaților tăi!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata