Papa Francisc a fost internat la spital cu infecție respiratorie

De Jurnalul Național Externe Lifestyle Utile 226 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
Papa are o infecție respiratorie care va necesita câteva zile de tratament adecvat la Spitalul Gemelli din Roma.

Papa Francisc a fost internat la spital cu o infecție respiratorie după ce a avut dificultăți de respirație în ultimele zile și va rămâne în spitalul de la Roma pentru câteva zile de tratament, a anunțat Vaticanul.

„În ultimele zile, Papa Francisc a deplâns unele dificultăți respiratorii și în această după-amiază a fost dus la Spitalul Gemelli pentru un control medical”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, într-un comunicat miercuri.

„Rezultatul acestor (teste) a evidențiat o infecție respiratorie (excluzând infecțiile cu COVID-19) care va necesita câteva zile de tratament adecvat în spital”, a spus Bruni.

„Papa Francisc este mișcat de numeroasele mesaje primite și și-a exprimat recunoștința pentru apropiere și rugăciune”.

Programul pontifului în vârstă de 86 de ani pentru mâine și vineri a fost anulat, a informat agenția de presă italiană ANSA, adăugând că papa a făcut deja o tomografie toracică și că nivelul de saturație a sângelui său era în regulă. Nu au fost detectate probleme cardiace, a adăugat acesta.

În general, situația nu ar trebui să fie deosebit de îngrijorătoare, au declarat pentru ANSA surse medicale.

Într-o declarație anterioară, Bruni a spus că vizita la spital a fost deja planificată.

Membrii presei relatează din afara Spitalului Gemelli, unde Papa Francisc participă la un control programat anterior la Roma, Italia (Guglielmo Mangiapane/Reuters) Audiență generală săptămânală

Rămâne neclar când se va întoarce Francisc la Vatican, unde săptămâna viitoare vor avea loc săptămâna viitoare săptămâna viitoare săptămâna viitoare săptămâna viitoare.

Liderul de origine argentiniană al Bisericii Romano-Catolice și-a ținut audiența generală săptămânală în Piața Sf. Petru, în fața a mii de credincioși, miercuri dimineață.

Era programat să acorde un interviu la televizor, dar a trebuit să anuleze și a fost dus la spital cu ambulanța.

Echipajele de știri de la televiziune, reporterii și fotografi de presă au fost postați în afara spitalului miercuri seară, unde au urmărit camera de la etajul 10 în care stă pontiful.

În iulie 2021, Francis a suferit o intervenție chirurgicală intestinală la același spital și a petrecut acolo 11 zile recuperându-se. Într-un interviu recent, el a indicat că avea din nou probleme cu intestinele.

Papa suferă, de asemenea, de probleme severe la genunchi de mai bine de un an, care adesea îi impun să folosească un scaun cu rotile.

Francis a refuzat până acum să fie supus unei intervenții chirurgicale la genunchi – se pare că nu a reacționat bine la anestezie în timpul operației anterioare.

Sursa – www.aljazeera.com