Partidul Popular European a ales ca Partidul Național Liberal să găzduiască congresul PPE, la București

De Jurnalul Național Actuale Politică 111 citiri
3 min citire
 

În data de 6 septembrie 2023, adunarea politică a Partidului Popular European (PPE) – cea mai mare familie politică din Europa – a decis, ca Partidul Național Liberal (PNL) să găzduiască, la București, Congresul PPE dinaintea alegerilor europarlamentare din 2024.

Astfel, „Decizia PPE de a organiza la București cea mai importantă reuniune a sa arată încrederea de care se bucură Partidul Național Liberal și președintele Klaus Iohannis în cadrul celei mai mari familii politice europene. Alegerea României reprezintă un mesaj de susținere și de solidaritate pentru toate statele din Europa Centrală și de Est, care au făcut eforturi deosebite în contextul invadării Ucrainei de către armata rusă. Obiectivul principal al congresului de la București va fi adoptarea strategiei PPE pentru alegerile europarlamentare”, a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

În cadrul congresului vor participa peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări, printre care vor fi toți șefii de state și de guverne și președinții de partide din partea PPE, alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, precum și toți comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

La rândul său, „Prin organizarea acestui Congres, PNL va oferi un cadru de dezbatere proeuropeană. Sunt convins că toate deciziile pe care le vom lua la București vor contribui la câștigarea alegerilor europarlamentare, care vor consolida PPE ca principală forță politică pentru următorii 5 ani”, a adăugat europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Partidului Popular European.

Aşadar, „Decizia Partidului Popular European de a organiza următorul său congres, din 2024, la București, este una care consolidează poziția României pe harta politicii internaționale. Prin aducerea în țara noastră a lucrărilor celui mai important for de decizie a principalului partid european, popularii trimit un mesaj de susținere pentru această parte a continentului care a făcut eforturi deosebite în contextul invaziei forțelor armate ruse în Ucraina.

Partidul Național Liberal va organiza lucrările acestui important eveniment politic. Decizia PPE de a alege Bucureștiul pentru cea mai relevantă reuniune a organizației dinaintea alegerilor europarlamentare arată încrederea de care se bucură PNL și președintele Klaus Iohannis în cadrul celei mai mari familii politice europene.

Mulțumim pentru decizia luată de Partidului Popular European, pentru încrederea pe care ne-o acordă și sunt convins că organizarea Congresului PPE de la București din 2024 se va ridica la înălțimea așteptărilor. Este un eveniment la care vor participa peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări, între care vor fi toți șefii de state, de guverne, precum și președinții de partide din partea PPE”, a scris Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, în postarea de pe Facebook.

Sursa – www.antena3.ro