Paula, cel mai bătrân leneş din lume, a murit la 51 de ani

0 30

Paula, cel mai vârstnic leneş cunoscut din lume, a fost eutanasiat la o grădină zoologică din oraşul est-german Halle, a declarat luni o purtătoare de cuvânt a instituţiei, relatează dpa.

Acesta avea fie 50 fie 51 de ani şi era un  exemplar de leneş cu două degete, care suferea de probleme de sănătate în ultima vreme. Paula, un exemplar de sex feminin, nu mai avea poftă de mâncare şi a încetat cu totul să se hrănească în urmă cu circa o săptămână.

„Nici măcar nu a venit la noi când i-am oferit bunătăţi”, a declarat purtătoarea de cuvânt Karoline Albig, adăugând că decizia de a eutanasia animalul a fost luată joi.

În anul 1971,  Paula a sosit la grădina zoologică Halle, având atunci vârsta de circa 2 ani. Ea a intrat anul trecut în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai bătrân leneş cunoscut din lume.

Jutta Heuer, responsabilă cu înregistrarea datelor privind leneşii din Europa, a declarat în luna octombrie anul trecut că la finalul anului 2018 în Germania trăiau 65 de leneşi, iar în toată Europa 266.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata