Pentru anvelope iarna începe la sub 7 grade Celsius

De Continut Sponsorizat Auto Publicitate 188 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
Pentru că avem deja mai multe zile la rând cu temperaturi de sub 7 grade Celsius, specialiștii anvelope.ro îți recomandă să-ți schimbi anvelopele de vară cu cele de iarnă.

Sigur mai este mult până la prima zăpadă. În perioada aceasta merg doar în oraș și nu cred că o să ningă. Nu merg cu mașina decât până la birou și atât. Suntem abia în noiembrie și nu sunt obligat să circul cu anvelope de iarnă. Cu siguranță toate aceste lucruri ți-au trecut prin cap dacă încă nu ai trecut de pe anvelopele de vară pe cele de iarnă. Specialiștii anvelope.ro îți recomandă să faci asta când temperaturile încep să scadă constant sub 7 grade Celsius. Pentru că nu frica de o amendă ar trebui să te facă să iei această decizie ci siguranța ta și a familiei tale.

 

Chiar dacă nu ninge, nu înseamnă că pneurile de iarnă nu sunt cea mai bună soluție pentru această perioadă a anului. Plouă frecvent, temperaturile pot coborî sub 0 grade Celsius pe timp de noapte, carosabilul este acoperit de frunze și în aceste condiții este recomandat să schimbi anvelopele de vară cu cele de iarnă, pentru că acestea au fost concepute să ofere performanțe mai bune în aceste condiții.

Din cauza compoziției cauciucului, o anvelopă cu care ai mers pe timp de vară la 30 – 40 de grade Celsius nu-ți poate oferi aceleași performanțe atunci când temperatura scade sub 7 grade Celsius. Cel mai bun exemplu este legat de distanța de frânare. Chiar dacă nu este zăpadă pe șosea, la o temperatură de sub 7 grade Celsius, distanța de frânare cu anvelope de iarnă este mai mică decât cu cele de vară sau all season.

Dacă drumurile sunt ude sau acoperite cu zăpadă și polei, atunci diferența între anvelopele de iarnă și cele de vară sunt și mai mari. Datorită cantității mai mari de cauciuc natural și a compușilor speciali, anvelopele de iarnă îți oferă o aderență mai bună, o distanță mai mică de frânare, stabilitate pe viraje și o accelerare mai eficientă. Totul se traduce în siguranță mai mare pentru tine și familia ta atunci când circulați pe drumurile publice

 

Un alt lucru pe care trebuie să-l faci neapărat atunci când îți montezi anvelopele de iarnă, dacă sunt cele folosite și iarna trecută, este să verifici adâncimea profilului de rulare. La anvelopele noi acesta este de aproximativ 8 milimetri, iar din punct de vedere legal acesta nu trebuie să fie mai mic de 1,6 milimetri. La anvelopele de iarnă îți recomandăm ca adâncimea profilului de rulare să nu fie însă mai mică de 4 milimetri și să le schimbi, în funcție de numărul de kilometri rulați, la 3 – 5 ani.

Știm că nu vrei să cheltuiești banii pe lucruri inutile și poate te întrebi de ce să faci trecerea de la anvelope de vară la cele de iarnă. În plus față de motivele enumerate mai sus, specialiștii anvelope.ro te pot ajuta să faci cea mai bună alegere în funcție de mașina pe care o conduci, buget și nevoile tale de mobilitate în această perioadă.

 

Cu ajutorul configuratorului de pe site vei putea compara toate opțiunile disponibile și există chiar și opțiunea de plată în rate.

 

Anvelopele de iarnă comandate pe anvelope.ro vor ajung direct la tine acasă. Iar dacă ești în București, poți opta și pentru servicii de depozitare a anvelopelor, aceasta fiind făcută conform recomandărilor producătorului cu privire la poziție, temperatură și presiune, fiind astfel sigur că nu vei avea nicio problemă atunci când vei face din nou schimbul cu anvelopele de vară.