Pericolele din spatele creditelor rapide

19

Cand te afli intr-un blocaj financiar, anunturile pentru imprumuturi si credite rapide pot suna incredibil de atragator. Poti obtine sume de bani semnificative chiar in ziua in care aplici si iti poti rezolva orice problema urgenta.

Din pacate, aceste tipuri de imprumuturi pot fi mult mai riscante decat anunturile lor, pana la punctul in care te poti trezi cu datorii imense pe care nu le vei putea acoperi. Inainte de a solicita un imprumut de tipul creditului rapid, trebuie sa stii cum functioneaza si de ce poate fi periculos.

Expertii mrfinance iti pot oferi multe informatii ce iti vor fi de ajutor in alegerea unui credit care ti se potriveste si in evitarea unor probleme.

Pericolele din spatele unui credit rapid se refera, cel mai adesea, la conditiile de rambursare. Creditele rapide ofera, de obicei, sume foarte mici, de pana la 3.000-4.000 de lei. De exemplu, daca ai intarzieri de rambursare te poti trezi ca vei plati sume exorbitante ori ca dobanda este foarte mare. Desigur, unele institutii nu aplica niciun fel de costuri suplimentare la rambursare daca returnezi la timp banii si, atentie, daca esti la primul imprumut de acest gen. Astfel, trebuie sa citesti sau sa te informezi foarte bine despre tot ce inseamna rambursare la termen sau cu intarziere.

De asemenea, trebuie sa fii atent la perioada de rambursare. Sunt IFN-uri care nu iti ofera mai mult de o luna sau doua pentru a returna suma imprumutata. Poate parea o conditie buna atunci cand ai nevoie de bani, insa, daca te vei trezi in imposibilitatea de a rambursa banii intr-un timp asa scurt, vei suporta consecintele unor penalizari despre care am vorbit mai sus. Ar fi indicat sa fii precaut si sa alegi institutii care iti ofera perioada mai mare de rambursare sau sa fii 100% sigur ca poti da banii intr-un timp foarte scurt.

Exista alternative mai sigure?

Avand in vedere cat de “scumpe” pot fi imprumuturile rapide, de ce sa te incurci cu ele? Cele mai frecvente motive sunt viteza, comoditatea si faptul ca nu necesita o verificare a celui care solicita un credit in acelasi mod in care un alt tip de imprumut o cere. Indiferent de scorul de credit, poti aplica cu un minim de acte si poti obtine banii in acea zi. Expresia „vremurile disperate apeleaza la masuri disperate” este cea mai potrivita pentru a descrie o solicitare a unui credit rapid.

Desi este putin probabil sa gasesti alti creditori care ofera imprumuturi in aceeasi zi, fara verificare amanuntita, cu un minim de acte, exista totusi optiuni de imprumut mult mai bune. Aceste optiuni ar fi urmatoarele: un credit de nevoi personale sau o descoperire de card.

Conform definitiei, un credit de nevoi personale este un credit de consum pentru care nu trebuie mentionat scopul creditului si nu sunt solicitate dovezi ale utilizarii acestuia.

O descoperire de card este cunoscuta si ca overdraft. Este destinata persoanelor fizice care primesc salariul printr-un cont curent deschis la banca, cu acces prin cardul de debit. Este o linie de credit la dispozitia consumatorului, pe cardul de debit. Consumatorul nu are costuri suplimentare, daca nu se foloseste aceasta linie de credit. In contul cardului se pot incasa 3 salarii nete sau mai multe, in functie de banca.

Inainte de a opta pentru un credit rapid, ia in calcul toate optiunile, cere sfaturi expertilor si aplica pentru ceea ce ti se va potrivi cel mai bine.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata