Peste 1 milion de pacienți din Europa suferă de una dintre cele 12 boli rare care pot fi tratate cu terapii derivate din plasmă

37

Joi, 8 iulie, la ora 12.00 (ora României), publicația The Economist a găzduit un eveniment virtual, susținut de compania bio-farmaceutică Takeda, intitulat „De la donator la pacient: soluții pentru accesul sustenabil la plasmă”.

Seminarul web a reunit un grup internațional de experți care a examinat valoarea pe care terapiile derivate din plasmă o aduc pacienților europeni, societății și economiei, precum și modul în care pot fi depășite provocările reprezentate de asigurarea unei rezerve de plasmă necesare raportat la nevoile clinice ale pacienților.

Panelul de discuții, în care s-a regăsit și Julie Kim, Președintele Diviziei de Terapii Derivate din Plasmă din cadrul Takeda, a oferit o serie de perspective ale experților din acest domeniu, provocând dezbateri interesante și contribuind cu informații relevante privitoare la procesul de colectare a plasmei și de prelucrare a produselor derivate.

Totodată, în data de 21 iunie, una dintre cele mai importante companii de consultanță economică din Europa, Copenhagen Economics, a publicat un raport despre Impactul terapiilor derivate din plasmă în Europa: argumente economice și de sănătate pentru asigurarea aprovizionării sustenabile”. Raportul, comandat de Takeda, a furnizat informații suplimentare cu impact major asupra temelor discutate în dezbaterea organizată de The Economist.

Documentul arată că:

  • Terapiile derivate din plasmă sunt medicamente esențiale, care salvează vieți și de care ar putea beneficia peste un milion de pacienți din Europa cu boli rare;
  • Există riscul ca aprovizionarea cu plasmă să nu țină pasul cu cererea tot mai mare de terapii derivate din plasmă. Europa se bazează în mare măsură pe plasma importată din SUA, motiv pentru care trebuie luate în considerare modalități alternative de a asigura o aprovizionare fiabilă cu plasmă în Europa;
  • Industria farmaceutică are un aport semnificativ în ceea ce privește sănătatea publică și economia Europei, contribuind în fiecare an cu aproximativ 9,7 miliarde de euro. Beneficiul economic direct legat de producția de terapii derivate din plasmă în Europa se ridică la peste 3,4 miliarde de euro.

Pandemia de COVID-19 a dus la o conștientizare sporită a plasmei. Avem astfel o oportunitate unică de a stimula schimbările de politici publice în sensul creșterii colectării plasmei în întreaga Europă, inclusiv în România. Peste un milion de pacienți din Europa suferă de una dintre cele 12 boli rare care pot fi tratate cu ajutorul terapiilor derivate din plasmă”, a declarat Cristina Barbu, Country Head Takeda România.

 

Takeda este o companie bio-farmaceutică globală cu o istorie remarcabilă de 240 de ani de activitate în slujba pacienților de pretutindeni. În toată istoria sa, Takeda a acționat în linie cu valorile sale fondatoare – integritate, echitate, dreptate și perseverență (Takeda-ism). Takeda își propune să-și îndeplinească obiectivele prin luarea deciziilor în funcție de 4 priorități: pacientul – plasarea pacientului în centrul tuturor acțiunilor, încrederea – câștigarea încrederii societății, reputația – consolidarea reputației și promovarea și dezvoltarea portofoliului companiei. Cele 4 priorități sunt parte a procesului de decizie și a acțiunilor pe care Takeda le întreprinde, pentru a-și onora angajamentul față de calitatea produselor și serviciilor sale și pentru a face lucrul corect de fiecare dată. Pentru mai multe informații, vizitați https://www.takeda.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata