Poliția din Mexic descoperă cel puțin 45 de saci plini cu rămășițe umane

De Jurnalul Național Externe Lifestyle 157 citiri
5 min citire
Descoperirea îngrozitoare a fost făcută în timp ce autoritățile căutau șapte tineri dispăruți în statul Jalisco.

Cel puțin 45 de saci cu rămășițe umane au fost găsiți într-o râpă din statul Jalisco, din vestul Mexicului, în timpul unei căutări a șapte tineri dați dispăruți săptămâna trecută.

Înspăimântătoarea descoperire a fost făcută la fundul unei râpe de 40 de metri (120 de picioare) din municipalitatea Zapopan, o suburbie a Guadalajara, un mare centru industrial.

„Au fost extrași patruzeci și cinci de pungi cu rămășițe umane, care aparțin atât bărbaților, cât și femeilor”, a spus parchetul de stat într-un comunicat joi.

Autoritățile au găsit rămășițele în timpul căutării a două femei și cinci bărbați, toți în vârstă de aproximativ 30 de ani, care fuseseră dați dispăruți în zonă din 20 mai.

Rapoartele persoanei dispărute pentru fiecare dintre cele șapte au fost făcute separat în zile diferite, dar anchetatorii au descoperit că toți lucrau la același centru de apel, care se afla în aceeași zonă în care au fost descoperite rămășițele umane.

Experții criminaliști nu au stabilit încă numărul victimelor conținute în genți sau identitatea acestora.

Cercetările inițiale sugerează că centrul de apeluri ar fi putut fi implicat în activități ilegale, iar presa locală a raportat că autoritățile au găsit marijuana, o cârpă și o cârpă de curățat cu pete aparente de sânge, precum și documente despre posibile activități comerciale.

Autoritățile au spus că printre rămășițele umane găsite în saci, unele păreau să se potrivească cu caracteristicile unora dintre tinerii dispăruți.

Pompierii și apărarea civilă lucrează cu un elicopter pentru a recupera rămășițele din defileu și plănuiesc să continue în zilele următoare.

Peste 110.000 de persoane au fost date dispărute în tot Mexic, iar Jalisco este statul cu cel mai mare număr, la 15.000, potrivit datelor guvernului federal. Există, de asemenea, mii de rămășițe neidentificate în morgi și cimitire din întreaga țară.

Manuel Rapalo de la Al Jazeera, care relatează din Mexico City, a declarat că țara a fost văzută de mai multe violențe în timpul președinției lui Andres Manuel Lopez Obrador decât orice altă administrație. În cei patru ani și jumătate de președinte, peste 40.000 de persoane au fost date dispărute și aproximativ 156.000 de persoane au fost ucise, a spus Rapalo.

Lopez Obrador a spus săptămâna aceasta că va sprijini urmărirea unui acord de pace cu cartelurile pentru a opri vărsarea de sânge care a copleșit țara, a adăugat Rapalo.

Comentariile președintelui au venit după ce o activistă care își caută fratele dispărut a publicat o scrisoare deschisă îndreptată către 10 grupuri de crimă organizată prin care le cere să înceteze practica dispariției forțate.

„Criza persoanelor dispărute din Mexic este cea mai gravă de acest gen din America Latină și, pe măsură ce spirala violenței continuă să se agraveze, mulți se întreabă dacă un acord de pace între cartelurile de droguri și guvern este într-adevăr o idee atât de radicală”, a spus Rapalo. .

„Deși Mexicul a sporit resursele pentru căutarea persoanelor dispărute, numărul mare de dispăruți este copleșitor, garantând că, fără o soluție la criză, căutarea celor dragi va continua la nesfârșit”, a spus el.

Juan Salgado, un investigator al World Justice Project, a declarat pentru Al Jazeera că negocierea cu cartelurile de droguri este o negociere cu un grup armat, iar discuțiile cu astfel de grupuri trebuie luate în considerare în termenii unei „strategii complexe de consolidare a păcii”.

Cartelul Jalisco New Generation operează în stat și este unul dintre cele mai puternice grupuri criminale organizate din Mexic și este implicat în dispute cu alte sindicate de droguri.

Sursa – www.aljazeera.com

TAGGED: ,