Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au ajutat un băiat de 11 ani, cu tetrapareză mixtă să ajungă la operaţie în Spania

105

Un băiat de 11 ani din judeţul Bistriţa-Năsăud, care suferă de tetrapareză mixtă şi alte boli, a primit din partea poliţiştilor o donaţie de 3.500 de lei, pentru a putea ajunge la operaţia programată în Spania, potrivit unui comunicat de presă remis, joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Poliţistul Simion Beşa a avut această iniţiativă, de la Secţia 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului, care a aflat despre caz şi, încă de anul trecut, şi-a implicat colegii şi prietenii în sprijinirea familiei lui Leonuţ.

„Colegul nostru i-a întâlnit familia greu încercată de probleme şi, pentru că nu poate trece nepăsător pe lângă problemele semenilor, s-a oprit să dea o mână de ajutor. Şi-a implicat colegii şi prietenii şi astfel, în toamna anului trecut, au adunat 1.800 de lei pe care i-au dăruit din suflet pentru tratamentul permanent al copilului. Familia a găsit în Spania speranţa că băieţelul va putea merge, iar, în perioada următoare, Leonuţ este aşteptat la o operaţie care costă aproximativ 5.500 de euro. Colectivul Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului, alături de alţi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud şi oameni care i-au aflat povestea au continuat binele început de colegul nostru şi, ieri (miercuri – n.r.), Simi i-a dus copilaşului încă 3.500 de lei, ajutor pentru operaţie”, se arată în comunicat.

Acesta nu este primul caz umanitar în care se implică poliţistul. Din anul 2016, Simion Beşa acordă un sprijin financiar pentru două fetiţe, care şi-au pierdut părinţii într-un accident rutier, reuşind şi în această situaţie să mobilizeze alte persoane pentru a le ajuta pe orfane.

Simion Beşa practică meseria de poliţist de 20 de ani, fiind repartizat iniţial la IPJ Braşov, după care, din anul 2009, s-a întors în Bistriţa-Năsăud, judeţul în care s-a născut.

Fiind şi sportiv de performanţă, acesta a activat pentru aproximativ 20 de ani în cadrul Asociaţiei Dinamo Bucureşti, specialitatea schi fond biatlon.

În prezent, este familist, tatăl a doi copii, de 11, respectiv 4 ani.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata