Preluarea Credit Agricole Bank România de către Vista Bank România

0 48

Pentru tranzacţia prin care Vista Bank România intenţionează să preia societatea Credit Agricole Bank România, Consiliul Concurenţei trebuie să facă o analiză, informează autoritatea de concurenţă printr-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

În domeniu bancar actual, atât Vista Bank România, cât şi Credit Agricole Bank România, sunt instituţii de credit care oferă o gamă variată de servicii bancare pentru persoane fizice şi persoane juridice.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se menţionează în comunicat.

În contextul achiziţiei, Vista Bank a anunţat, la începutul lunii ianuarie, încheierea unui acord pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile Credit Agricole România, achiziţia fiind estimată a se finaliza pe parcursul primului semestru al acestui an, după obţinerea aprobării din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliul Concurenţei.

Astfel, după finalizarea achiziţiei, Vista Bank va deţine active totale de peste 1,2 miliarde euro, credite de 750 milioane euro, depozite de 1,1 miliarde euro şi peste 105 milioane euro capital CET1, informează banca.

Aşadar, Vista Bank este prezentă pe piaţa bancară din România din 1998, deţine o reţea de 31 de sucursale şi 320 de angajaţi şi oferă o gamă completă de produse şi servicii clienţilor locali şi internaţionali. Credit Agricole România are o reţea de 14 sucursale, active totale de 535 milioane euro, depozite de 410 milioane euro şi credite de 395 milioane euro.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata