Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu preşedintele Joe Biden la Casa Albă

De Jurnalul Național Actuale Politică Vedete 105 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Preşedintele Românei, Klaus Iohannis se va întâlni cu preşedintele american Joe Biden la Casa Albă, marți 7 mai 2024, în cadrul unei vizite de lucru de două zile la Washington DC. Liderii politici vor sărbători două decenii de când România a intrat în organizația NATO. Șeful de stat de la București urmează să fie onorat în premieră, cu o distincție specială.

În data de 7-05-2024, Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden

Astfel, președintele României se va afla marți și miercuri, respectiv pe 7 și 8 mai 2024, într-o vizită de lucru la Washington DC, unde se va întâlni cu omologul american. Klaus Iohannis va fi primit astăzi la Casa Albă de Joe Biden, informează Administrația Prezidențială.

Cei doi președinți, Klaus Iohannis și Joe Biden, vor sărbători împlinirea a două decenii de când România s-a alăturat organizației NATO. Vor avea loc, în contextul războiului din țara vecină, discuții privind sprijinul acordat în acest sens, potrivit Administrației Prezidențiale.

Astfel, „Vor fi discutate teme prioritare ale agendei internaționale și bilaterale. Un loc aparte în schimbul de opinii îl va ocupa situația din Ucraina și din bazinul Mării Negre, precum și întărirea securității în spațiul euroatlantic”, a transmis Administrația Prezidențială.

Mesajul transmis de Casa Albă

Informațiile comunicate la București au fost confirmate și de Casa Albă, care precizează că președintele Joe Biden va dori să-i mulțumească omologului român pentru implicarea în dreptul Ucrainei, în contextul războiului declanșat de Vladimir Putin.

Astfel, „Președintele Biden îi va mulțumi președintelui Iohannis pentru găzduirea militarilor americani în România și va recunoaște numeroasele contribuții pe care România, un aliat ferm al NATO, le-a adus la securitatea flancului estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre. Liderii vor sublinia sprijinul lor continuu pentru Ucraina, în timp ce aceasta continuă să se apere împotriva agresiunii Rusiei.

De asemenea, vor trece în revistă numeroasele domenii în care România și Statele Unite lucrează împreună, inclusiv energia, cooperarea economică și valorile noastre democratice comune”, se arată în comunicatul transmis de Casa Albă.

Klaus Iohannis va fi primul lider european onorat cu distincția Consiliului Atlantic

Un detaliu important de menționat este că președintele României va fi primul șef de stat din Europa care va fi onorat, la întâlnirea cu Joe Biden, cu premiul Distinguished International Leadership 2024. Distincția va fi acordată de Consiliul Atlantic din SUA, în semn de apreciere față de Klaus Iohannis.

Președintelui României i se va recunoaște, prin acordarea premiului menționat, cariera exemplară și rolul de lider transatlantic și european pe care l-a avut, într-o perioadă sensibilă a relațiilor externe.

Ce semnificație are premiul Distinguished International Leadership cu care va fi onorat Iohannis?

În fiecare an, Premiile pentru Leadership Distins ale Consiliului Atlantic se acordă unui grup exemplar de persoane, despre care se spune că au contribuit la misiunea Consiliului de a modela viitorul global într-o perspectivă eficientă și sănătoasă.

Concret, premiile Consiliului Atlantic Distinguished Leadership Awards onorează persoanele care au atins cele mai înalte performanțe, întruchipând esența pilonilor relației transatlantice. În fiecare an, evenimentul reunește o audiență internațională de elită – inclusiv actuali și foști șefi de stat, lideri politici și politici, ambasadori, membri ai Congresului și ai administrației, comandanți militari, lideri de afaceri internaționali și membri de frunte ai mass-media.

Aşadar, acest eveniment, în cadrul căruia se acordă premiul amintit de către Consiliul Atlantic este difuzat, de obicei, de către instituții media naționale și internaționale, inclusiv Associated Press, CBS News, CNN, Fox News, MSNBC, Politico, Thomson Reuters, Wall Street Journal și Washington Post, printre altele.

Sursa – playtech.ro