Procesul penal al lui Trump pentru plata banilor liniștiți va începe în martie

De Jurnalul Național Externe Justiţie 214 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Procesul penal pentru presupusele plăți de bani liniștiți va avea loc în mijlocul sezonului primar prezidențial republican.

Un judecător din Manhattan a programat ca procesul penal al fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, să înceapă în luna martie a anului viitor, când primarele prezidențiale ale Partidului Republican vor fi în plină desfășurare.

Trump, candidat în cursa prezidențială din 2024, a apărut marți printr-un videoclip într-o sală de judecată din New York, ca parte a unui dosar penal în continuare pentru presupusele plăți în bani tăcute făcute actriței de film pentru adulți Stormy Daniels în timpul campaniei prezidențiale din 2016.

Judecătorul Juan Merchan și-a programat provizoriu procesul pentru 25 martie 2024, o dată care părea să trezească frustrare din partea liderului republican, care a aruncat mâinile în sus.

În aprilie, Trump a pledat nevinovat pentru 34 de acuzații de infracțiune de falsificare a înregistrărilor comerciale.

Audierea de marți a fost, de asemenea, o oportunitate pentru judecătorul Merchan de a-l sfătui pe Trump cu privire la restricțiile legate de viitorul proces.

Când Merchan a întrebat marți dacă Trump deținea o copie a unui ordin care îi restricționa să dezvăluie anumite probe către terți, fostul președinte a răspuns: „Da”.

Ordinul judecătorului îi permite lui Trump să vorbească public despre dosarul penal, dar îi interzice să folosească probele predate de procurori în timpul procesului de descoperire pentru a viza martorii sau alte persoane implicate în proces.

Ordinul îi interzice, de asemenea, lui Trump să publice dovezi ale procesului pe rețelele de socializare. Conform restricțiilor, unele dintre aceste dovezi, considerate a fi deosebit de sensibile, pot fi deținute doar de avocații lui Trump și nu de Trump însuși.

Merchan a menționat că ordinul nu trebuie privit ca un efort de a-l reduce la tăcere pe fostul președinte. El a explicat că Trump are dreptul să vorbească despre proces și să se apere în public.

Trump se confruntă cu o listă lungă de probleme juridice, inclusiv două investigații ale Departamentului de Justiție al SUA și o anchetă separată în statul Georgia, unde ar fi făcut presiuni asupra oficialilor aleși să modifice rezultatele alegerilor din 2020.

La începutul acestei luni, un juriu din New York l-a găsit, de asemenea, pe Trump răspunzător pentru defăimare și abuz sexual într-un proces civil intentat de scriitorul și cronicarul revistei E Jean Carroll. Juriul i-a acordat lui Carroll despăgubiri compensatorii și punitive de aproape 5 milioane de dolari. Un al doilea proces pentru defăimare introdus de Carroll este în desfășurare.

În aprilie, Trump a devenit primul fost președinte din istoria SUA care se confruntă cu acuzații penale, după ce a fost inculpat pentru 34 de acuzații de infracțiune în cazul Manhattan.

Cu toate acestea, acele probleme juridice încă nu i-au afectat popularitatea printre alegătorii republicani, iar Trump rămâne actualul lider în cursa pentru a deveni candidatul republican la președinția pentru alegerile din 2024.

Sursa – www.aljazeera.com