Propunere istorică fantastică. Amplasarea unei statui ce reprezintă un personaj simbolic pentru România chiar la Roma

0 98

Pe data de 4 martie 2019, Primăria Romei a primit în mod oficial solicitarea ce prevede amplasarea în capitala Italiei a unei reprezentări pentru România. Aceasta constă într-o statuie ce înfățișează o personalitate istorică importantă pentru țara noastră.

Această inițiativă aparține Asociaţiei „Villaggio Romeno”, înființată de către Luciana Ludușan în anul 2014. Aceasta este o româncă stabilită în Italia de peste 20 ani. De asemenea și Fundația YOUness reprezentată de dr. Vanessa YOUNESS va lua parte la acest proiect.

„Cerem realizarea şi amplasarea pe teritoriul oraşului Roma a unei statui care să reprezinte o personalitate istorică, cunoscută şi apreciată atât în România, cât şi în Italia”. Conform iniţiatorilor, „România este printre singurele ţări care nu beneficiază de privilegiul de a avea la Roma o statuie a unui personaj istoric de referinţă”, iar un astfel de demers în acest sens ar fi un important mod de a marca „cultura, solidaritatea şi înfrăţirea dintre cele două popoare latine”, spune rador.ro

Este de menționat faptul că în acea solicitare înaintată Primarului Romei, Virginia Raggi, este punctat faptul că în România sunt multe statui destinate legăturilor istorice pe care cele două popoare le au. Un bun exemplu ar putea fi: statuia Lupoaicei cu Romulus și Remus, care este o copie a celebrei Lupoaice de pe capitoliu, situată în mai multe oraşe ale ţării.

Curiozitatea este: Cine va fi personajul ales pentru a reprezenta România? Să amintim câteva dintre aceste personalități: Mihai Eminescu,  Decebal și Nicolae Bălcescu . Cu ajutorul unui sondaj de opinii solicităm întreaga comunitate să o aleagă pe cea mai reprezentativă, dar de ce nu, sunt binevenite și alte propuneri.

De asemenea, Amasada României la Roma și Statul român este invitat să ne susțină. Dorim să ne fie acordat patronajul și de asemenea ne adresăm totodată comunităţii şi asociaţiilor de români să fie alături în acest demers, pentru a atinge un obiectiv comun: acela de a avea o statuie care să ne reprezinte la Roma.

 

 

Sursa: cancan.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x