Recunoaşterea valorilor şi a egalităţii de gen în companiile grupului Cez România

205

Marţi 27 aprilie 2021, Grupul CEZ din România anunţat că a reuşit să implementeze o cultură bazată pe recunoaşterea tuturor valorilor şi a egalităţii de gen, iar femeile ocupă o pondere importantă în companiile din cadrul grupului, conform datelor prezentate,  la o conferinţă online de specialitate, de către Doina Vornicu, Chief Operating Officer (COO), în cadrul CEZ România.

„Din fericire, în cadrul Grupului CEZ din România, am reuşit să implementăm o cultură bazată pe recunoaşterea tuturor valorilor şi a egalităţii de gen. Din păcate, lucrurile nu au stat întotdeauna la fel de bine. Au fost perioade în care îi era greu unei femei să acceadă într-o anumită industrie, dar femeile au reuşit să pătrundă în industrii extrem de grele. Energia este un domeniu foarte frumos, fascinant, dar nu este simplu deloc. Avem companii în Grupul CEZ care au 74% femei şi 26% bărbaţi, cum este la CEZ Vânzare. Avem compania CEZ România – de servicii comune pentru celelalte companii din grup şi care asigură procesele de management – cu 60% femei şi 40% bărbaţi. În compania de distribuţie a energiei electrice din zona Olteniei – DEO, 12% sunt femei şi 88% bărbaţi. Deja, aici începem să vedem o evoluţie interesantă în promovarea femeilor într-o companie unde activitatea este mai inginerească, mai dură, în teren, în condiţii tehnice deosebite. În Distribuţie Energie Oltenia, media de vârstă este 46 de ani. Nu este o medie foarte optimistă şi de aceea a fost nevoie să ne gândim la câteva soluţii cumva în afara celor clasice, astfel încât să ne asigurăm viitorii lucrători. Noi ne-am propus să le explicăm tinerilor că meseria de electrician este minunată, nobilă şi că nu oricine poate să o facă”, a spus Vornicu.

În contextul mentalităţilor din prezent şi în viziunea reprezentantului CEZ România, este nevoie de modele pentru a depăşi deosebirile de astăzi, atunci când se vorbeşte despre egalitatea de gen.

„Ceea ce cred eu că m-a ajutat în viaţă, să pot să ajung să lucrez alături de oameni mari din energie şi să conduc echipe nemaipomenite, a fost în primul rând perseverenţa şi încrederea. Nu le-am avut de la început, ci s-au construit de-a lungul timpului. Această încredere mi-a fost dată de colegii mei, la început, după care am învăţat să o construiesc singură. Cred că unul din secrete ar fi faptul că încrederea ţi-o construieşti singur prin ceea ce faci, prin ceea ce înveţi, prin ceea ce îţi acorzi tu ţie însuţi în viaţă. Oamenii din jurul meu m-au privit de cele mai multe ori ca pe un camarad, ca pe un prieten decât ca pe o femeie, neapărat. M-am străduit foarte tare să nu accentuez diferenţele, ci să le diminuez şi atunci când diminuezi diferenţele, iar lumea se uită la tine cu alţi ochi şi cu mai multă încredere. Cred că avem nevoie de modele ca să depăşim mentalităţile de astăzi. Modelul îţi dă curaj şi curajul vine atunci când vezi oameni care au reuşit (…) Ai sprijin din partea partenerilor de muncă şi din partea partenerilor de viaţă. Nimeni nu trăieşte singur, nici măcar femeile nu pot să trăiască singure… Toţi trebuie să trăim într-o simbioză”, a apreciat reprezentanta CEZ România.

Future Energy Leaders (FEL) România, programul de tineret al Comitetului Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), organizează, marţi, conferinţa cu tema „Women in Energy: diversitatea de gen în sectorul energetic”.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata