Reguli de machiaj atunci când porţi mască

Chiar dacă în această perioadă dificilă de criză sanitară, machiajul poate părea ceva neimportant, pentru unele femei poate face o mare diferență în crearea unui sentiment de normalitate și în demersurile de a gestiona aceste circumstanțe copleșitoare. Pentru cele dintre noi care lucrează în domenii esenţiale şi pentru cele care încep să se întoarcă la birou, adaptarea rutinei de frumusețe la portul măştii poate reprezenta o nouă provocare. Iată câteva reguli de machiaj de care ar trebui să ţii cont atunci când porţi masca. 

Hidratare

Purtarea măștii de față pe perioade lungi de timp poate provoca iritarea pielii. Pentru a evita acest lucru, aplică o cremă puternic hidratantă înainte de a aplica produsele de machiaj. Dacă din cauza măştii ţi-au apărut şi coşuri, încearcă să foloseşti un toner special pentru pielea predispusă la acnee sau să aplici local ulei de arbore de ceai. De asemenea, cel puţin o dată pe săptămână aplică o mască pe bază de peptide, colagen sau acid hialuronic, substanțe care vor ajuta la refacerea ţesuturilor. 

Cosmetice de bună calitate

Pentru pielea care nu mai poate respira, e important să alegi produse de bună calitate, cum  sunt cele din gama de cosmetice Yves Saint Laurent. În primul rând, este recomandat să alegi un fond de ten lejer, care să nu-ţi încarce prea mult faţa, pe care îl poţi fixa cu o pudră fină, transparentă. În al doilea rând, atunci când porţi mască, este mai bine să alegi un blush sub formă de pudră, în locul celor cremă, care îţi pot murdări semnificativ masca. Dacă este nevoie, aplică şi un anticearcăn care să confere luminozitate privirii. În condiţiile date, nu ai nevoie de mai mult.

Evidenţiază ochii

Dat fiind că masca îţi acoperă jumătate din faţă, ceea ce îţi fură din expresivitate, accentuarea ochilor este cea mai bună opţiune pentru a-ţi exprima personalitatea. Un eyeliner colorat poate fi elementul de impact care să te scoată în evidenţă. Pentru o privire hipnotizantă, foloseşte un cleşte de gene, înainte de a aplica unul sau chiar două straturi de mascara. Pentru un efect dramatic, accentuează-ţi şi genele inferioare.

Nu îţi neglija sprâncenele

Te-ai gândit vreodată cât de mult contează sprâncenele pentru expresivitatea chipului? Impactul lor este enorm, mai ales în contextul în care circa 80% din comunicarea cu semenii noştri este de natură nonverbală. Dat fiind că ai jumătate de faţă acoperită şi mimica ta nu mai este la fel de vizibilă sau uşor de interpretat, este foarte important să-ţi îngrijeşti sprâncenele. Dacă nu poţi ajunge la un salon de cosmetică, pensează-te singură, dar cu mare grijă. Piaptănă-ţi sprâncenele cu o periuţă specială şi acoperă golurile cu fard sau un creion special. Dacă nu ai ajuns încă la forma dorită, puţin ulei de ricin aplicat seara pe sprâncene le poate ajuta să crească suficient încât să le pensezi cum doreşti. 

Buze catifelate

Chiar dacă pare inutil să te dai cu ruj atunci când porţi o mască întreaga zi, asta nu înseamnă că nu trebuie să-ţi îngrijeşti corespunzător buzele. Înainte să pleci de acasă, aplică pe buze un balsam cu efect hidratant şi reparator. 

Igiena este importantă

Atunci când porţi mască şi foloseşti şi machiaj, este important să respecţi anumite reguli de igienă. Respirând în mască, între material şi ten se creează o umezeală propice dezvoltării bacteriilor care duc la apariţia acneei, care poate fi chiar agravată dacă porii săi sunt acoperiţi de produse de machiaj. Aşadar, schimbă-ţi masca la două trei ore sau de fiecare dată când observi că se umezeşte.

Pentru multe dintre noi, machiajul este o plăcere şi face parte din identitatea noastră. Unele îl folosim ca pe o armură, altele, ca pe o modalitate de a ne exprima. Chiar dacă în actualele situaţii suntem obligate să purtăm mască, nu este nevoie să renunţi complet la machiaj, ci doar să fii mai atentă la anumite detalii. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata