Road trip prin Europa – cum îți pregătești mașina pentru un drum lung?

22

De acum înainte, vacanțele noastre vor arăta altfel. Dacă pentru ultimul concediu puteam alege dintre sute de destinații și oferte de transport, începând cu acest an lucrurile vor sta diferit. Cea mai sigură metodă de transport până la destinația de vacanță va rămâne mașina personală, pentru evitarea unui contact prelungit cu alte persoane, cum ar fi cazul în situația deplasării cu avionul. Dacă ți-ai propus să vezi cât mai multe locații din bătrânul continent, fără a te expune vreunui risc, cea mai bună idee ar fi să organizezi un road trip prin Europa. 

Mai jos, ți-am pregătit o listă cu câteva accesorii necesare pentru siguranță și confort la drum lung, așa că află ce ar trebui să cuprindă revizia pe care ar trebui să o faci înainte de vacanța de anul acesta.

 

Folosește un suport pentru telefonul mobil

Mai mult ca sigur, la drum lung vei avea nevoie de un ajutor de nădejde care îți va ușura orientarea și găsirea destinațiilor pe care vrei să le vizitezi. Vorbim, desigur, de aplicațiile cu GPS, așa cum sunt Google Maps sau Waze. Pentru a te putea concentra pe condus, în timp ce urmărești harta, vei avea nevoie de un suport pentru telefonul tău mobil. Oferta pieței este una vastă, astfel încât vei putea alege dintre suporturi cuprindere în gura de ventilație, suporturi cu prindere pe parbriz sau suporturi pentru bord. Toate sunt perfecte pentru a-ți susține telefonul, așa că va trebui să îl cumperi pe cel care ți se pare mai comod de folosit. 

 

Fă interiorul mașinii cât se poate de comod

Ținând cont că aveți în față câteva sute, dacă nu chiar mii de kilometri, ai grijă ca interiorul mașinii tale să fie pregătit pentru un drum lung. Oricât de comode ar putea părea scaunele sau bancheta mașinii tale, după câteva ore de stat în șezut vei avea nevoie să apelezi la câteva trucuri pentru a nu amorți complet. De exemplu, ai grijă ca toți cei din mașină să aibă asupra lor câte o pernă pentru gât și una normală, pe care o pot folosi după bunul plac. Pune-le la dispoziție și covorașe de mașină suficient de moi și de curate cât să poată călca pe ele desculți. Dacă ai nevoie, poți comanda covorașe online de aici

Nu uita că pauzele dese și scurte te vor ține pentru mai mult timp treaz și alert la volan, așa că stabiliți din start care va fi frecvența acestora.

 

Nu uita de un playlist pe măsură

Chiar dacă vă veți ocupa cea mai mare parte a timpului cu planuri de vacanță, dezbateri sau jocuri perfecte pentru o călătorie lungă cu mașina, muzica este cea care vă va energiza până la destinație. Fă-ți „temele” din timp și adună titlurile pieselor tale preferate, dar ține cont și de gusturile tovarășilor de drum. Ideea unui karaoke în mașină este perfectă pentru ca timpul să treacă mai repede, așa că nu uita să incluzi în playlistul de vacanță și piese pe care toată lumea le cunoaște. Aplicațiile de muzică îți vor ușura „munca”, dar vei avea nevoie să le dedici câteva minute pentru a selecta câteva preferințe, pentru ca acestea să-ți poată sugera și alte titluri care e posibil să îți placă. 

Nu uita că partea cea mai importantă dintr-un road trip este însăși experiența de pe șosea, așa că odihnește-te bine cu o seară înainte de placare și ia cu tine, pe lângă bagaje, și un zâmbet larg, pentru ca vacanța ta de anul acesta să fie cea mai frumoasă experiență pe care ai trăit-o până acum!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata