Roman (PNL): Amendament – cetăţenii cu viză de flotant de minim 60 de zile pot vota în localitatea respectivă

0

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a declarat, luni, că a depus un amendament la proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea, acesta vizând stabilirea la 60 de zile a termenului minim pentru viza de flotant a cetăţenilor care doresc să voteze în localitatea respectivă.

Proiectul pentru care Guvernul îşi angajează răspunderea prevede că persoanele care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală cu mai puţin de 90 de zile înaintea datei scrutinului îşi vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care au avut reşedinţa sau domiciliul stabilit anterior celor 90 de zile. În prezent, în legea în vigoare, termenul este de 45 de zile, iar deputatul liberal Florin Roman propune 60 de zile.

„Eu mă bucur că mai multe iniţiative legislative pe care le-am depus în calitate de deputat şi de lider al deputaţilor liberali au fost preluate de către Guvern. Una dintre aceste iniţiative legislative este şi acesta, este o iniţiativă legislativă pe care am depus-o în 2017, care a intrat în procesul de amendare şi care a fost basculată, a fost deversată la Comisia de cod electoral. Practic, am depus ca şi amendament această propunere legislativă pe care am făcut-o încă din 2017 şi asta arată că PNL are o anumită consecvenţă. Adică nu am venit cu această propunere de modificare acum”, a spus Roman, întrebat în legătură cu amendamentul depus.

Roman a explicat de ce trebuie mărită această perioadă de 45 de zile, cât prevede legea în prezent.

„Atunci când avem alegeri, cu două-trei luni înainte numărul vizelor de flotant creşte spectaculos, faţă de o lună normală a anului. Este foarte clar că acest lucru înseamnă o încălcare flagrantă a democraţiei. De foarte multe ori sunt situaţii de primari care sunt stabiliţi…

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close