Românii care vor să depună acest act trebuie să ia în considerare anunțul emis de ANAF

ANAF a efectuat un anunț însemnat în această săptămână, când a emis o informare prin care anunță metode noi de predare a Declarației Unice de către contribuabili. Fiscul a început să pună la îndemâna românilor o listă de dispozitive speciale, cu doar două luni înainte de termenul final.

Prin intermediul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Ministerul Finanțelor Publice a informat luni că va pune la îndemâna contribuabililor săi, în sediile unităților fiscale teritoriale, calculatoare cu auto-servire, ce au ca scop facilitarea îndeplinirii obligațiilor fiscale. În acest fel, cu ajutorul acestor dispozitive, contribuabilii pot depune „Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Conform normelor legale în vigoare, acestă Declarație unică se poate depune în mod online, până la data limită, 31 iulie 2019.

Contribuabilii care nu beneficiază de un calculator personal sau nu au o conexiune la Internet, pot folosi calculatoarele destinate auto-servirii, aflate în unitățile fiscale, pentru a-și realiza un cont în Spațiul Privat Virtual (SPV) și pentru a profita și de alte avantaje electronice ce sunt puse la dispoziție de către ANAF. Contribuabilii vor fi ghidați la cerere, direct către inspectorii fiscali, pentru a îndeplini obligațiile fiscale, conform anunțului dat de ANAF într-un comunicat.

De precizat că aceste calculatoare sunt destinate doar pentru accesarea serviciilor ce sunt puse la îndemână contribuabililor de către Agenția fiscală și Ministerul Finanțelor Publice.

Puteți vizita site-ul instituției, www.anaf.ro, la secțiunea Servicii oferite de ANAF, pentru a găsi lista sediilor unităților fiscale în care sunt puse la îndemână calculatoare destinate auto-servirii.

La linkul respectiv veți putea găsi și instrucțiunile care vă vor ajuta să vă creați contul SPV.

În plus, „Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”, poate fi comunicată către ANAF și prin intermediul serviciului „Depunere declarații”, care este disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro. Vă va trebui un certificat digital calificat

Contribuabilii care urmează să depună Declarația Unică, sunt rugați să o realizeze la timp, pentru a se evita o posibilă suprasolicitare a sistemului informatic al ANAF, în perioada apropierii termenului limită.

Sursa: capital.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata