Rusia amenință Wikipedia cu sancțiuni

Autoritatea rusă de reglementare a comunicațiilor de stat a amenințat platforma Wikipedia cu sancțiuni, în situaţia în care nu-și revizuiește informațiile despre invazia din Ucraina, pe care Kremlinul le-a numit „incorecte”.

Rusia vrea să controleze fluxul de informații. Autoritatea de reglementare a comunicațiilor de stat amenință Wikipedia

Astfel, autoritățile din Rusia au amenințat platforma Wikipedia cu sancțiuni dacă nu revizuiește informațiile despre „operațiunea militară specială” din Ucraina. Autoritatea de reglementare a comunicațiilor de stat susţine că site-ul, care poate fi editat de oricine, cu condiția ca informațiile să fie „originale”, ar trebui să șteargă „informațiile ilegale”.

Dacă nu, platforma poate fi amendată, precizează autoritățile ruse. Site-ul este acuzat că găzduiește informațiile pe care Kremlinul le crede „incorecte”. Autoritățile mai afirmă că este vorba de o „interpretare exclusiv antirusească”. De asemenea, autoritatea de reglementare a mai spus că o solicitare anterioară de ștergere a materialelor nu a fost pusă în aplicare.

Amenințările ruse nu dau semne de oprire

Precizăm că armata rusă le-a cerut luni, 4 aprilie, soldaţilor ucraineni din Mariupol să depună armele până marți, 5 aprilie, în cursul dimineții. În caz contrar, vor suporta consecințele. Ministerul Apărării al Federației Ruse a invitat astfel formațiunile ucrainene armate să renunțe la arme, promițându-le astfel că le va salva viața. Aşa că, aceștia au câteva ore să renunțe la lupte.

„Forțele armate ruse, pornind doar de la principii umane, oferă unităților Forțelor Armate ale Ucrainei, batalioanelor teritoriale de apărare și mercenarilor străini să oprească ostilitățile de la 06:00, ora Moscovei, pe 5 aprilie, pentru a salva civilii”, a anunţat şeful Centrului Naţional de Control.apărarea Federaţiei Ruse, Mihail Mizintsev, în cursul serii de luni.

Aşadar, potrivit informării rusești, forțelor ucrainene din Mariupol li s-a cerut „să depună armele și să plece pe traseul convenit cu partea ucraineană în direcția Zaporojie către teritoriile controlate de Kiev”.

„Toți cei care depun armele au garantată păstrarea vieții”, a mai spus Mizintsev.

Conform oficialului, armata rusă își propune să se stabilească de la ora 09:00 pe 5 aprilie „o legătură continuă între părțile rusă și ucraineană pentru schimbul reciproc de informații”; de la ora 09:30 din partea armatei ruse, forțele RPD și armata ucraineană trebuie să declare „modul de tăcere completă”; de la 10:00 la 13:00 – să efectueze „ieșirea tuturor, fără excepție, a unităților armate ucrainene și a mercenarilor străini fără arme și muniție”.

„Începutul efectiv al „regimului de tăcere” este ora 09:30 (ora Moscovei) – la ieșirea din Mariupol spre Mangush, ambele părți sunt indicate prin arborarea steagurilor: din partea rusă – roșu, din partea ucraineană – alb de-a lungul întreaga linie de contact”, a precizat Mizintsev, conform Interfax.

Sursa: capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata