Rusia şi-a scos navele antisubmarin în Pacific

Grupul format din nave antisubmarin MPK-107 și MPK-82 ale forțelor din nord-estul Rusiei a început să îndeplinească sarcinile primite în Oceanul Pacific.

Astfel că, Rusia se pregăteşte de alte atacuri. Un grup de nave antisubmarin ale Federației Ruse și-au părăsit baza din Kamchatka pentru manevre în Oceanul Pacific, a transmis marți 21 iunie șeful serviciului de presă al Flotei Pacificului, Ilya Kolesnikov.

„Grupul format din nave antisubmarin MPK-107 și MPK-82 ale forțelor din nord-estul Rusiei a început să îndeplinească sarcinile primite în Oceanul Pacific”, a precizat Kolesnikov. Conform acestuia, navele au părăsit baza din Kamchatka pentru a participa la manevre „în conformitate cu planul de antrenament de luptă al flotei”.

„Una dintre sarcinile principale în timpul manevrelor din Oceanul Pacific va fi patrularea în zona desemnată cu o demonstrație a drapelului Federației Ruse, precum și studierea zonelor de navigație într-o zonă îndepărtată de bază”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Flotei Pacificului.

În plus, cu o zi înainte, acesta a afirmat că un detașament de nave de război al Flotei Pacificului format din nava de comandă Marshal Krylov, fregata Mareșal Shaposhnikov, corvete și marea navă antisubmarin Admiral Panteleev din Marea Filipine și China de Est din Oceanul Pacific desfășoară exerciții „pentru a căuta submarine ale unui inamic simulat și pentru a interacționa cu echipajele aviației navale”.

Polonia a furnizat peste 240 de tancuri Ucrainei 

Mai mult decât atât, Polonia a furnizat Ucrainei peste 240 de tancuri şi 100 vehicule blindate, a precizat marţi preşedintele polonez Andrzej Duda, transmite dpa. Varşovia a trimis, de asemenea, sisteme de rachete, mitraliere şi muniţie, a mai spus preşedintele Duda în cursul unei întâlniri cu ambasadori.

În total, Polonia a oferit sprijin militar în valoare de peste 1,6 miliarde de dolari cu scopul de a opri războiul din Ucraina şi de a se asigura că acesta nu se extinde pe teritoriul polonez.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata