Se va deschide o pârtie de schi artificială în Bucureşti, unde copiii vor avea acces gratuit

De Jurnalul Național Actuale Sport 233 citiri
9 min citire
În Bucureşti sunt mulți pasionați de schi, dar și comozi, și cu greu îi urnești spre pârtiile de schi din stațiunile montane din țară. Dar, mai ales pentru aceştea, se pare că lucrurile se vor schimba din această iarnă, având în vedere că va apare o pârtie de schi artificială în Bucureşti.

Pârtiile de schi în interior le oferă oamenilor șansa de a învăța și de a experimenta schiul și snowboarding-ul fără a fi nevoiți să se urce în avion și să se îndrepte direct spre o stațiune montană adevărată, ceea ce poate fi intimidant.

Care sunt cele mai cunoscute centre de schi ”indoor” din lume

Pentru cine este pasionat de acest sport de iarnă, cu siguranță știe că există centre de schi indoor, construite cu zăpadă artificială.

În acest sens, există și un top al celor mai bune astfel de centre din lume, iar unul dintre ele, și deloc surprinzător, se află în canicularul Dubai.

1.SnowWorld – Landgraaf, Olanda

SnowWorld deține titlul de a fi cea mai mare stațiune de schi în interior din Europa. Cu 5 pârtii, 8 teleschiuri și un parc destul de formidabil sub același acoperiș, este într-adevăr mai mult decât o simplă pârtie de schi indoor.

De asemenea, se mândrește cu cea mai lungă pârtie acoperită din Benelux și, cu cea mai înaltă pârtie aflată la 230 m, probabil și una dintre cele mai abrupte din Olanda. Atât de mult spațiu vă permite să aveți parte de o experiență destul de liniștită.

Fie că folosiți una dintre cele două pârtii pentru a învăța, fie că vă dați cu kicker-ul, șinele și boxele din parcul olimpic de distracții, SnowWorld din Landgraaf este cât se poate de aproape de realitate în Europa.

2.Ski Dubai – Dubai, Emiratele Arabe Unite

Ski Dubai este situat în Mall of the Emirates, care este unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume.

Temperaturile din Dubai pot ajunge confortabil la 41 grade în lunile de vară și, chiar și la cele mai scăzute temperaturi, iar iarna, scad doar până la aproximativ 14 grade.

Ski Dubai – Dubai, Emiratele Arabe Unite

Cu toate acestea, în interiorul pârtiei veți avea nevoie de costumul dintr-o bucată, deoarece se menține o temperatură de -1-2 grade, astfel încât să puteți experimenta munții în căldura deșertică din Dubai.

Inaugurată în noiembrie 2005, stațiunea indoor are o pârtie indoor de 85 m înălțime, echivalentul uneia dintre clădirile de 25 de etaje din Dubai, și include o pistă lungă de 400 m, prima pistă indoor cu diamante negre din lume.

Pentru cei care nu doresc să schieze, există, de asemenea, opțiunea de a face oameni de zăpadă, de a se bate cu bulgări de zăpadă sau pur și simplu de a se bucura de frig în parcul de zăpadă dedicat.

3.Chill Factore – Manchester, Regatul Unit

Pentru britanicii care doresc să învețe înainte de prima lor excursie la schi sau pur și simplu încearcă să își ia doza între sezoane, Chill Factore din Manchester este un loc bun de vizitat pentru a obține experiența alpină.

 

Chill Factore este cea mai lungă pârtie de schi acoperită din Marea Britanie și, când a fost construită pentru prima dată în 2007, a fost, de asemenea, la un moment dat, cea mai largă din lume, cu o lungime de 180 de metri și o lățime de 100 de metri în punctul cel mai larg.

În plus față de pârtia principală, centrul dispune de o pârtie pentru începători, o pistă de sanie, zone dedicate pentru tubing și snowplay și o serie de magazine,și restaurante în satul alpin. Mai mult decât suficient pentru a ține familia ocupată și pentru a vă face să vă simțiți ca și cum ați fi zburat la munte pentru o zi.

4.Harbin Wanda Indoor Ski and Winter Sports Resort, China

Nu va fi o surpriză faptul că, în 2017, China a devenit gazda celei mai mari stațiuni de schi indoor din lume, acoperind aproximativ 80.000 de metri pătrați, iar odată cu Jocurile Olimpice de iarnă care vor avea loc la Beijing în 2022, chinezii dezvoltă o adevărată pasiune pentru schi și snowboarding.

Stațiunea indoor din Harbin Wanda are 6 piste diferite, potrivite pentru o gamă largă de abilități, principala pistă intermediară măsurând 60 de metri lățime și 500 de metri lungime, fiind a patra cea mai lungă pistă indoor de pe planetă.

 

Există, de asemenea, două pârtii negre, o pârtie albastră, o zonă de joacă pe zăpadă, inclusiv un castel de zăpadă și două pârtii pentru începători de 40 m, toate acestea fiind deservite de un telescaun interior și de un covor magic.

Acest monstru de stațiune de schi de interior poate găzdui până la 3.000 de vizitatori în același timp, așa că, dacă vă aflați vreodată în zonă, asigurați-vă că ajungeți acolo.

5.Copenhill – Copenhaga, Danemarca

Da, știm că aceasta nu este strict ”indoor”, dar este totuși o pârtie de schi artificială și face parte din top 5 datorită ciudățeniei sale. Cunoscută și sub numele de Amager Bakke sau Amager Slope, aceasta este prima destinație de schi pentru capitala Danemarcei și este cu adevărat inovatoare.

Pârtie de schi artificială în Bucureşti. Copiii vor avea acces gratuit, în ce parc se va deschideAmager Bakke – Copenhaga, Danemarca

Deschisă în 2017 și construită deasupra unei centrale de cogenerare a energiei electrice și termice, aceasta a înlocuit parțial centrala de incinerare din Amager, aflată în apropiere, care este, de asemenea, în curs de conversie de la cărbune la biomasă.

Cele două uzine joacă un rol important în ambițiile Copenhaga de a fi zero emisii de dioxid de carbon până în 2025. Deci, puteți vedea că, deși tehnic ar putea fi în aer liber, merită să facă parte din top 5 și merită o vizită pentru o experiență cu adevărat unică și de neuitat.

Va apare o pârtie de schi artificială în Bucureşti

Deși nu vorbim de o pârtie indoor, proiectul este unul salutar, mai ales pentru acei bucureșteni comozi și care se vor mișca cu greu către pârtiile de schi din zonele montane din România.

În contextul informațiilor, este vorba de o pârtie de schi artificială în Bucureşti, care va fi consturită în zona Parcului Tineretului, de către cei de la ”Păltiniș Arena”, iar proiectul poartă denumirea de ”Ski în the City”, eveniment organizat împreună cu Direcţia de Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Club Sportiv Arena Lifestyle:

”Ski in the City’ este un eveniment la care ne gândim de mult timp, care implică un efort logistic impresionant. Suntem convinşi că sunt mulţi copii care şi-ar dori să încerce să schieze sau să se urce pe placă şi încă n-au avut ocazia, locuind într-o zonă de şes, aşa că aducem muntele şi zăpada la ei ‘în sufragerie’.

Aşteptăm cu drag toţi copiii şi tinerii care vor să încerce senzaţia alunecării pe zăpadă în condiţii de maximă siguranţă. şi, cine ştie, poate mulţi se vor molipsi de acest minunat microb”, informează într-un comunicat de presă Dan Gherman, administratorul complexului Păltiniş Arena.

Așadar, pentru pasionații de schi, din această iarnă vor putea să facă asta în București, la intrarea în celebrul parc al Tineretului.

Sursa – playtech.ro