SEC SUA dă în judecată cel mai mare schimb de criptomonede din lume, Binance și fondatorul | Știri Crypto

De Jurnalul Național Externe Justiţie 286 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
SEC spune că Binance și CEO-ul său controlează în secret activele clienților, permițându-le să amestece și să deturneze fondurile clienților.

Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb din Statele Unite (SEC) a dat în judecată cea mai mare bursă de criptomonede din lume, Binance, și CEO-ul și fondatorul său, Changpeng Zhao, pentru că nu au restricționat clienții americani de la platforma sa și că au induce în eroare investitorii cu privire la controalele sale de supraveghere a pieței, precum și pentru că pentru operarea unei burse de valori mobiliare neînregistrate.

Plângerea SEC, depusă luni la tribunalul federal din Washington, DC, ia acuzat și pe Binance și pe Zhao că controlează în secret activele clienților, permițându-le să amestece și să deturneze fondurile clienților și a acuzat că Binance a creat entități separate din SUA „ca parte a unui schemă elaborată pentru a sustrage legile federale ale SUA privind valorile mobiliare”.

Într-un tweet, Zhao a spus că compania va emite un răspuns la acuzații odată ce va vedea plângerea.

Mișcarea este cea mai recentă dintr-o serie de probleme juridice pentru Binance, care a fost dat în judecată și de Comisia de tranzacționare a mărfurilor futures din SUA în martie pentru operarea a ceea ce autoritatea de reglementare a pretins că ar fi un schimb „ilegal” și un program de conformitate „fals”. Zhao a numit aceste acuzații „dezamăgitoare” și o „recitare incompletă a faptelor”.

Binance este, de asemenea, investigat de Departamentul de Justiție pentru suspiciuni de spălare de bani și încălcări ale sancțiunilor, potrivit unor persoane familiare cu ancheta.

Binance a fost fondată la Shanghai în 2017 de Zhao, un cetățean canadian născut și crescut până la vârsta de 12 ani în China.

Deși holdingul său are sediul în Insulele Cayman, Binance spune că nu are un sediu și a refuzat să precizeze locația principalului său schimb Binance.com.

Platforma globală de tranzacționare a Binance, Binance.com, domină peisajul tranzacționării cripto, anul trecut procesând tranzacții în valoare de aproximativ 65 de miliarde de dolari pe zi, cu până la 70% din piață.

Firma a procesat plăți de cel puțin 10 miliarde de dolari pentru infractorii și companiile care doresc să se sustragă sancțiunilor americane, a raportat anterior agenția de presă Reuters.

Reuters a mai raportat pe 23 mai că Binance a combinat fondurile clienților săi cu veniturile corporative într-un cont Silvergate Bank aparținând firmei de tranzacționare Merit Peak, încălcând regulile financiare din SUA care impun ca banii clienților să fie păstrați separat.

Binance a negat să amestece depozitele clienților și fondurile companiei, spunând că utilizatorii care au trimis bani în cont nu fac depuneri, ci mai degrabă cumpără tokenul criptografic personalizat al lui Binance, legat de dolari.

Sursa – www.aljazeera.com

TAGGED: ,