Secţia de neonatologie a Spitalului Drobeta-Turnu Severin primeşte un incubator performant şi un monitor de funcţii vitale

23

Cu ajutorul organizaţie Salvaţi Copii şi a voluntarilor Grupului CEZ, secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin, unde anul trecut s-au născut 1.207 copii, va fi dotată cu un incubator performant şi un monitor de funcţii vitale, în valoare totală de 10.000 de euro, fonduri obţinute de aceştia, în urma acestei acţiuni esenţială atât sistemului sanitar, cât şi solidarităţii sociale, fundamentul oricărei reforme consistente.

În alocuţiunea sa, Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România, a explicat necesitatea de a continua dotarea maternităţilor, precum şi a secţiilor de terapie neonatală şi de pediatrie: „Pandemia a vulnerabilizat suplimentar un sistem care avea deja probleme cronice, printre care cele legate de finanţarea deficitară şi de dotarea precară cu aparatură medicală performantă. Componenta de intervenţie este vitală. Solidaritatea socială este primul pas spre vindecare şi asumare şi cel mai bun instrument de a pune presiune pe autorităţi, să stabilească priorităţi de finanţare care să răspundă nevoilor sociale”.

La rândul său, „Mulţumim Salvaţi Copiii, voluntarilor şi angajaţilor CEZ pentru susţinere, este o investiţie importantă pentru noi, mai ales în aceste momente dificile, în care numărul în creştere al cazurilor cu complicaţii, respectiv învechirea şi uzarea aparaturii fac ca echipamentele să fie insuficiente şi depăşite, din punct de vedere al standardelor europene. Anul trecut s-au născut 123 de prematuri, iar alţi 124 de nou-născuţi au avut nevoie de îngrijiri de lungă durată, din acest motiv ne dorim foarte mult să le oferim un mediu cât mai plăcut, care să le ofere siguranţă atât lor, cât şi părinţilor”, a declarat dr. Andreea Frăţilă, şef secţie neonatologie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin.

„La sfârşitul anului trecut ne-am luat angajamentul că vom achiziţiona un incubator pentru Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin, un echipament atât de important pentru creşterea şanselor copiilor născuţi prematur. Mă bucur să celebrăm încă o promisiune respectată. Acest lucru a fost posibil datorită generozităţii şi profesionalismului unei echipe unite. Le mulţumesc voluntarilor, donatorilor externi, partenerilor de la Salvaţi Copiii România, precum şi cadrelor medicale care zi de zi schimbă în bine destinele familiilor din comunitatea noastră.”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

În perioada 11-22 decembrie 2020, pentru a marca Ziua Internaţională a Voluntarilor, Grupul CEZ în România a demarat o campanie prin care atât angajaţii CEZ, cât şi publicul larg să aibă posibilitatea de a se implica social, pentru salvarea copiilor prematuri. Mobilizarea acestora a contribuit la strângerea de fonduri în vederea achiziţionării de aparatură medicală performantă, fără de care medicii nu ar putea salva vieţile copiilor născuţi prematur sau a celor cu patologii severe. Doar din donaţiile generate pe site-ul Galantom.ro s-au strâns 18.840 de lei, prin efortul celor 135 de donatori. Parteneriatul dintre Salvaţi Copiii şi Grupul CEZ a fost demarat în anul 2020, când 450 de copii care provin din medii defavorizate au beneficiat atât de tablete, cât şi de internet pentru a îşi continua studiile, în timpul pandemiei.

Organizaţia Salvaţi Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile şi în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei. Primele intervenţii de urgenţă au fost făcute în judeţul Mureş, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Spitalul Clinic Judeţean Mureş şi în Bucureşti, la Maternitatea Bucur, în valoare totală de 180.000 Euro.

În prima parte a anului 2021, vor fi dotate 10 unităţi medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de euro.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata