Sfaturi simple pentru curățenia de toamnă

De Continut Sponsorizat Casă și Grădină Publicitate 154 citiri
5 min citire
Curățenia de toamnă poate părea un proiect uriaș, dar, cu puțină implicare și o strategie bine pusă la punct, vei putea avea o casă îngrijită și ordonată. Asigură-te că îți vei acorda destul timp să îți atingi scopurile. Nu te simți presat să termini totul într-o zi. Tu decizi ritmul acestui proiect. Iată câteva idei simple si ingenioase, care te pot ajuta să îți organizezi mai ușor locuința.

Baia

Baia este, de obicei, camera cea mai mică din casă, însă tinde să fie cea mai dezorganizată. Primul pas pentru a elimina dezordinea este să sortezi lucrurile pe categorii, iar mai apoi, să păstrezi la vedere doar produsele folosite zilnic. Și dacă tot te-ai apucat de organizat, profită de ocazie pentru a arunca produsele expirate sau pe cele care s-au terminat. Optează pentru un coș de paie sau rafie, pentru a stoca hartia igienica și prosoapele. Folosește organizatoare de sertare, pentru a ordona produsele cosmetice. Odată ce baia ta este confortabilă și funcțională, trebuie să faci un mic efort pentru a o menține așa. 

Biroul 

În contextul actual al telemuncii, biroul de acasă merită o atenție sporită. Un birou eficient este prevăzut cu rafturi și sertare, astfel încât pe suprafața de lucru propriu-zisă să se găsească doar calculatorul, o lampă, un recipient cu pixuri, creioane, stilouri lamy etc. Utilizează organizatoare de sertare pentru consumabile precum agrafele de birou, capsele, agendele, hârtia pentru imprimantă. La finalul zilei, asigură-te că fiecare lucru este la locul lui, pentru ca a doua zi, să începi munca într-un mediu plăcut și curat.

Bucătăria

Bucătăria este camera cel mai des folosită. Firimituri, pete, farfurii lăsate în chiuvetă, alimente pe blatul de lucru etc. Nu te panica. Poți avea o bucătărie organizată, în doar câțiva pași. Regula generală este să optimizezi spațiul de lucru. Începe cu dulapurile: scoate totul, sortează și renunță la obiectele, vesela sau tacâmurile care nu sunt necesare sau care sunt mult prea uzate. Păstrează pe blatul de lucru doar electrocasnicele folosite zilnic. Este valabil și pentru cămară: organizeaz-o într-un mod eficient și renunță la alimentele expirate. Sortează restul pe categorii, dar și în funcție de termenul de valabilitate. Păstrează ingredientele uscate în recipiente din sticlă, etanșe și etichetate.

Dormitorul 

Este camera unde îți începi și îți închei fiecare zi și ar trebui să fie oaza ta privată. Dacă deja nu mai simți asta, este clar: e timpul să cucerești haosul din dormitorul tău. Primul spațiu pe care trebuie să-l aranjezi este șifonierul. Profită de ocazie și sortează îmbrăcămintea, pantofii și accesoriile. Organizează-ți hainele în funcție de sezon și păstrează-le la vedere pe cele adecvate. Acum că ți-ai cucerit dulapul, continuă cu patul. Dormitorul tinde să pară mult mai dezordonat, dacă patul nu este aranjat. Evită să îl încarci cu perne decorative, jucării etc. Același lucru este valabil și pentru noptierele din cameră. Asigură-te că sunt ordonate și îngrijite.

Camera de zi

Sunteți o familie funcțională, dar sufrageria e disfuncțională? Jucării, telecomenzi, jocuri video, castronul cu trei boabe de popcorn și o cutie cu un rest de pizza pe măsuța de cafea. Doar o privire și vrei să fugi? Ceea ce poate funcționa foarte bine pentru această cameră este regula celor 30 de minute. Este timpul necesar pentru a scăpa de majoritatea lucrurilor care nu au ce căuta în camera ta de familie. Vei vedea că spațiul ți se va părea mai mare și mai aerisit, dar vei avea și motivația necesară să faci o curățenie generală. Amenajează pentru cei mici un colț de joacă, folosind coșuri de paie pentru jucăriile lor. Astfel, atât adulții, cât și cei mici se vor putea bucura de camera de zi. Ordonează componentele electronice, aranjează cărțile și revistele la locul lor.

Nu uita să faci acest proiect distractiv. Ascultă muzica preferată și, de ce nu, dansează dând cu aspiratorul sau spălând vasele. Ia câte o pauză, din când în când, și bea ceva delicios, eventual, cu bule. Orice poate fi mult mai plăcut atunci când e făcut cu zâmbetul pe buze. Chiar și menajul.