Stilul marin, cum il poti adopta in casa ta?

44

Daca vrei ca interiorul casei tale sa obtina un adevarat aer de vacanta, ce zici sa adopti un decor care ne duce cu gandul la mare? Cateva elemente iconice sunt de ajuns daca alegi sa apelezi la servicii de design interior.

Foarte sic si foarte in tendinte, decorul care se inspira de la malul marii ne invita la evaziune si la hoinareala. Stelute de mare pe ici si pe colo, nuante de alb si de albastru, ancore… in functie de gusturile tale personale, stilul marin poate sa se imbine de minune si cu un spirit contemporan, scandinav, sic sau boem.

Care sunt cele mai importante elemente pe care sa te bazezi. 

Nuantele. Cel mai important este sa incerci o paleta de nuante naturale. Toate nuantele de alb, de bej, dar si de gri deschis sunt deci onorate si cel mai bine puse in valoare. Dar nu numai. Nu avem cum sa ne imaginam un decor in stil marin fara nuanta de albastru, bineinteles. Un designer interior Timisoara se poate juca astfel cu cel mai frumos duo de albastru si de alb, dar si cu dungile. Acestea se pot regasi pe un singur element cum ar fi covorul, draperiile sau perdelele. 

Materialele. Lemnul natural este cea mai buna alegere pentru acest stil de decor. Poti privilegia si alte materiale precum inul, bumbacul bio si mobilierul cu patina. Le poti asocia cu piese de mobilier din metal pentru cel mai frumos look contemporan, cu un fotoliu sau o canapea din catifea pentru un look mai sic si mai cosy. 

Dar, daca vrei un look mai modern si mai contemporan, poti alege betonul cerat pentru pereti, va pune cel mai bine in valoare orice ghirlanda, scoica sau colac de salvare pus pe pereti. Sau chiar o plasa de pescuit.

Motive sau accesorii inspirate. Fara supriza, toate elementele care evoca malul marii si viata maritima, pot sa fie folosite. Aici intra vapoarele in miniatura, scoicile, pestii, decoratiunile care ne duc cu gandul la plasa pescarilor… pot sa fie ori un accesoriu de decor, ori un motiv pe textile, pe tapet sau chiar pe vesela. 

Imagini cu marea. Imaginile cu marea contribuie si ea la obtinerea unui decor in stil marin. imaginile mari, cu rame aurii se potrivesc mai ales unui stil contemporan.

Elementele cheie ale unui stil marin. O veche scara de lemn, tablouri cu porturi de pescari, ilustratii cu plaje sau cu surferi, un poster in alb si negru, pus chiar in spatele canapelei sau pe jos pentru cel mai frumos efect contemporan… o multime de elemente te pot ajta sa obtii cel mai frumos stil la tine acasa. Mai poti pune ici si colo vaze transparente cu scoici sau poti agata o placa de surf pe pereti, de ce nu. 

Si daca iti doresti sa obtii la tine acasa cea mai frumoasa ambianta care ne duce cu gandul la mare, alege un mobilier mai vechi, cu patina, pe care sa asezi scoici mari colorate, stelute de mare, crabi din plus si cele mai autentice lampi in stil marin. Un pled tricotat alb, pe un fotoliu albastru este o alta idee foarte buna. Vei obtine cel mai sic si mai cosy look. 

In ce incapere din casa poti alege stilul marin? Stilul marin merge de minune in orice incapere din casa. Poti folosi ilustratii pentru living sau pentru hol, o lenjerie de pat in dungi sau alb si albastru in dormitor sau poti decora si baia in acest stil. Poti pune o ghirlanda de scoici pe un raft, lumanari cu nisip fin in vaze sau borcane transparente… chiar ai de unde alege. 

Nu mai trebuie deci sa astepti sa vina vara pentru a merge la mare! 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata